Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kruhovou křižovatku ve Lnářích otevřeli silničáři s dvouměsíčním předstihem, auta již projedou bez omezení

Průjezd po silnici I/20 ve Lnářích by již neměla komplikovat žádná výrazná omezení. Nově vzniklá kruhová křižovatka na výjezdu z obce, která dosud v místě komplikovala dopravu, je již dokončená. Její výstavbu zvládli silničáři dokončit s dvouměsíčním předstihem.

S výrazným omezením provozu na trase mezi Pískem a Plzní museli řidiči počítat od května tohoto roku. Důvodem byly stavební práce na úpravě stykové křižovatky silnic I/20, II/174 a II/177, které znesnadňovaly provoz na průtahu obcí Lnáře.

„Původní podoba křížení zmíněných komunikací už zcela neodpovídala současnému provozu, například s ohledem na dopravní intenzity na této trase. Pro zlepšení dopravní situace, zmenšení kolizních ploch, usměrnění dopravních proudů a také zvýšení nosnosti vozovky byla navržena přestavba stávající křižovatky na křižovatku okružní,“ popsal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek.

Ten také doplnil, že samotná křižovatka má vnější průměr 34 metrů a je uzpůsobena pro průjezd vozidel o délce až 22 metrů. Projedou po ní tak i nákladní automobily převážející nadměrné náklady.

„Součástí celé akce bylo kromě samotných křižovatkových větví také napojení místní komunikace, sjezd k čerpací stanici pohonných hmot, zemní práce, odstranění stávajících komunikací, ohumusování a odvodnění silničního tělesa,“ popsal rozsah prací Koloušek.

Práce skončily s dvouměsíčním předstihem, původně byly naplánované až do konce listopadu. Pro Ředitelství silnic a dálnic provedla stavební úpravy společnost Silnice Klatovy za cenu zhruba 30 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ŘSD

Štítky doprava, Lnáře, kruhová křižovatka, stavba, dokončení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kruhovou křižovatku ve Lnářích otevřeli silničáři s dvouměsíčním předstihem, auta již projedou bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.