Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeští hasiči zasahovali u tří nehod motorkářů

Letní počasí vylákalo na jihočeské silnice fandy jednostopých vozidel. Někteří z nich však své plechové miláčky nezvládli a hasiči tak v průběhu dnešního dne zasahovali u tří nehod motorkářů.

V 11:14 hodin obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje od Policie ČR informaci o dopravní nehodě, která se stala na silnici I/3 v k. ú. obce Suchdol na Českokrumlovsku. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kaplice. Došlo se ke srážce osobního automobilu s motorkou. Nehoda si vyžádala jedno zranění, zraněného si okamžitě převzali zdravotníci ZZS. Kaplická jednotka provedla u osobního automobilu protipožární opatření a provozní látky, které vytekly na silnici, zasypali sorbentem. Zásah hasičů trval přibližně půl hodiny. Jednotka HZS u nehody kromě ZZS spolupracovala s Policií ČR.

V Nádražní ulici v Milevsku likvidovali místní profesionální hasiči následky další nehody motorkáře. I v tomto případě šlo o střet s osobním automobilem. Nehoda byla hasičům na operační středisko ohlášena v 11:22 hodin. Při srážce osobního automobilu značky Audi A4 a motorky Simson Enduro utrpěl zranění právě motorkář. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu ZZS pomohli s jeho transportem do sanitky. Nehodu na místě šetřili policisté, milevští hasiči zásah ukončili úklidem vozovky po půl jedné odpolední.

Dvě minuty před 16. hodinou vyjela k další nehodě motorkáře profesionální jednotka ze stanice Frymburk. Nehoda se stala v Černé v Pošumaví a také se zde střetly motorka s osobním automobilem. I u této nehody byla zraněna jedna osoba, kterou ošetřovali zdravotníci ZZS. Hasiči zabezpečili oba dopravní prostředky proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Zásah hasičů v tuto chvíli stále trvá.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky havárie, automobil, silnice, Policie České republiky, Jihočeský kraj, okres Český Krumlov, Kaplice, Suchdol, Milevsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči zasahovali u tří nehod motorkářů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.