Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Začíná plánovaná uzavírka Žižkovy ulice, potrvá do konce října

Od pondělí se v Budějcích objeví rekonstrukce, které opět omezí dopravu v krajském městě. Nejvíce to řidiči pocítí v okolí Žižkovy ulice, kde se bude veřejné prostranství měnit v souvislosti s chystanou realizací další části Koridoru MHD.

Úplná uzavírka Žižkovy ulice bude v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Jeronýmova, Čechova a Průmyslová pro všechna vozidla, mimo MHD a ČSAD a vozidel na povolení stavby. Až do konce října se zde budou upravovat komunikace, chodníky a veřejné osvětlení. Náměstí bude doplněno o nové zastávky MHD a rovněž dojde k úpravě signalizačního zařízení.

Objízdná trasa bude vedena po ulicích Žižkova, Dvořákova, Průmyslová, Novohradská, Alešova, Čechova, Jeronýmova a Novohradská. Autobusové dopravě bude umožněno projíždět uzavřeným úsekem.

V Rožnově zase začne obnova plynovodů a přípojek plynu, která si vyžádá další drobné omezení. Částečně bude uzavřena Lidická třída v úseku křižovatky s ulicí Máchova až po křižovatku s ulicí Šumavská. To potrvá až do 16. srpna.

Úplně uzavřena bude zmíněná ulice Máchova v místě křižovatky s Lidickou třídou až do 25. července, od 27. července až do 16. srpna bude poté takto uzavřena i ulice Šumavská. Objízdná trasa vede přes ulice Heydukova, Jungmannova a Erbenova.

Štítky městská hromadná doprava, České Budějovice, ČSAD, Žižkov, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná plánovaná uzavírka Žižkovy ulice, potrvá do konce října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.