Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přes Bechyňský potok povede na novém úseku D3 most

Stavba úseku dálnice D3 mezi Veselím nad Lužnicí na Táborsku a Bošilcem na Českobudějovicku pokračuje budováním mostu přes Bechyňský potok. Po nové části dálnice by mohli řidiči poprvé jet v roce 2018. Most přes Bechyňský potok bude dlouhý několik desítek metrů. Informovalo o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

Výstavba pět kilometrů dlouhého úseku mezi Bošilcem a Veselím nad Lužnicí bude stát více než 634 milionů korun. Práce tam v létě zbrzdil výzkum archeologických nálezů z éry od střední doby kamenné po 13. století.

Letos v září začaly práce na stavbě dalšího úseku dálnice mezi Bošilcem a Ševětínem. D3 má v budoucnosti spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. O potřebě této komunikace se hovoří téměř tři desítky let. Zatím je v provozu pouze 40 kilometrů mezi Veselím nad Lužnicí a Meznem na Benešovsku. Ministr dopravy Daniel Ťok uvedl, že zprůjezdnění celé D3 je naplánované do roku 2025.

Zdroj ČTK

Štítky dálnice, Veselí nad Lužnicí, Bošilec, Ředitelství silnic a dálnic, okres České Budějovice, okres Tábor, Bechyňský potok, Praha, České Budějovice, Ševětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Bechyňský potok povede na novém úseku D3 most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.