Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Asfaltování, kopání, závod cyklistů: Kritický víkend startuje!

Obrnit se trpělivostí! Nic jiného řidičům, kteří se o víkendu chystají jezdit autem po Českých Budějovicích, nezbývá. Přestože dopravní situace ve městě je v poslední době krizová, neutěšený stav naplno vyvrcholí v průběhu nadcházejících dvou volných dnů.

Pokud nebude proti počasí, do finále se dostane rekonstrukce Mánesovy ulice. Od půlnoci z pátku na sobotu bude kvůli pokládce nového asfaltového povrchu neprůjezdné jižní rameno křižovatky s Lidickou třídou, auta se nedostanou ani na parkoviště k obchodnímu domu Billa. Provoz v této lokalitě pouze s částečným omezením by měl být obnoven od pondělí.

Až do pátku 27. září bude kvůli pracím na inženýrských sítích v areálu bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech omezena doprava na Husově třídě směrem do Českého Vrbného. U křižovatky s ulicí Oskara Nedbala je vozovka zúžena na čtyři metry a pohyb vozidel řídí kyvadlově semafory.

Omezení se týká především řidičů osobních vozidel jedoucích směrem na České Vrbné. Ti musí zvolit objízdnou trasu přes ulici Jaromíra Boreckého k Tescu, poté odbočit doleva Na Dlouhou louku a po ní pokračovat k viaduktu se Strakonickou. Směr od Českého Vrbného do centra je při respektování semaforů průjezdný bez omezení.

To však není jediná uzavírka, s níž musíte v sobotu na Husovce počítat. Z důvodu konání cyklistického závodu Bohemia Tour se startem čtyřicet minut před polednem u zastávek MHD vedle Géčka v Otavské ulici bude asi na hodinu neprůjezdná Husova třída od křižovatky se Strakonickou až ke spojovací komunikaci ke kruhovému objezdu u Globusu.

„Během dopoledních příprav závodu bude možné po domluvě s pořadateli z dopravně zablokovaných lokalit vyjet, popřípadě do nich i vjet. Při závodě to ale již možné nebude,“ informovala Budějckou Drbnu mluvčí magistrátu Jitka Welzlová s tím, že samotný závod bude trvat 30 až 40 minut a po odjetí čtyř kol cyklisté zamíří směrem na Hlubokou.

{{banner184}}

A do čtvrtice všeho dobrého, nebo spíš zlého. Kvůli výstavbě přejezdových prahů do zóny historického jádra v kombinaci s přechody pro chodce a přejezdy pro cyklisty bude od neděle a celý příští týden až do 29. září úplně uzavřena křižovatka ulic Karla IV. - Jirsíkova - Žižkova třída.

„Řidiče i občany žádáme o trpělivost a pochopení. Letní měsíce bývají každoročně ve znamení různých oprav a rekonstrukcí a realizace se někdy protáhnou i do podzimu, což způsobuje nepříjemnosti,“ řekl náměstek primátora Kamil Calta.

Podle něj mělo vybudování prahů původně omezit dopravu na dva měsíce, po intenzivním jednání města se zhotovitelem a odborníky na dopravu ale naštěstí došlo k dohodě a práce potrvají pouhý týden.

A kudy se bude mezitím jezdit? Motoristé přijíždějící z ulice Na Sadech budou na křižovatce se Žižkovkou pokračovat dále až na křižovatku Lidická - Zátkovo nábřeží, odtud pojedou ke křižovatce s ulicí F. A. Gerstnera, dále přes Železný most a Biskupskou ulici až na náměstí Přemysla Otakara II.

Objízdná trasa směrem z náměstí bude vedena ulicí Karla IV. až ke křižovatce s Kněžskou, dále ke křižovatce s Dukelskou, kterou se motoristé dostanou Na Sady a tam se napojí na stávající trasu. Po celou dobu stavby bude zachován vjezd na parkoviště u pošty i na Senovážném náměstí.

Štítky doprava, omezení, uzavírky, České Budějovice, město, závod cyklistů, cyklista, České Vrbné, Karel IV. Lucemburský, Oskar Nedbal, Tesco, Globus, Jaromír Borecký, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asfaltování, kopání, závod cyklistů: Kritický víkend startuje!  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.