Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Elektronické jízdenky jsou stále oblíbenější, přesto mají tištěné lístky drtivou převahu

Že je nové tisíciletí a vše již probíhá pouze elektronicky? V městské hromadné dopravě, alespoň tedy v jihočeské metropoli, tomu tak stále není, ačkoliv nakročeno je mílovým krokem. Zatímco jízdenek z mobilních telefonů se prodá měsíčně zhruba deset tisíc, papírových až půl milionu!

„Papírová jízdenka má stále převahu, ale elektronická forma prodeje rychle roste,“ potvrzuje mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

Cestující argumentují, že tištěným jízdenkám dávají přednost z jednoduchého důvodu - kvůli nižší ceně. SMS jízdenky tak mnozí využívají například v okamžiku, kdy si nestíhají koupit tištěnou jízdenku, nebo nemají drobné.

V říjnu loňského roku dopravní podnik nabídl další alternativu, jež se zajisté do statistik prodeje jízdenek bude promítat čím dál více - aplikaci Sejf, kterou si cestující mohou zdarma nainstalovat do chytrého telefonu.

„Výhodou jízdenky z aplikace Sejf je nižší cena oproti SMS,“ upozorňuje Radek Filip. Budějčáci se s tímto programem rychle spřátelili, o čemž svědčí fakt, že do ledna letošního roku se touto cestou prodalo více než tři tisíce jízdenek.

Pokud chcete i nadále zůstat věrni tištěným lístkům, možná vás bude zajímat, že jsou v těchto dnech do oběhu uváděny nové jízdenky, které se mohou pochlubit novými bezpečnostními prvky a vyšší kvalitou. Stávající jízdenky samozřejmě i nadále zůstávají v platnosti.

Štítky MHD, České Budějovice, elektronické jízdenky, tištěné jízdenky, Sejf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektronické jízdenky jsou stále oblíbenější, přesto mají tištěné lístky drtivou převahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.