Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mobil salon slavil jubileum, konal se podvacáté

V závěru tohoto týdne se na českobudějovickém Výstavišti konal jubilejní 20. ročník známé výstavy Mobil salon 2012.

Kromě klasického programu si letos Policie ČR ve spojení s rakouskou policií a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému připravila několik názorných ukázek zabezpečení aut, práce psovodů nebo zásahu při nehodě autobusu.

Pavilon Z se na dobu konání Mobil salonu přejmenoval na „Pavilon bezpečnosti“ a návštěvníci si tam mohli prohlédnout policejní práci při vyšetřování vykradení vozu, díky trenažéru společnosti BESIP si vyzkoušet jízdu na motocyklu či sledovat montáž a ukázky výdrže bezpečnostních zámků.

Expozice zaměřená na zabezpečení motorových vozidel a prevenci autokriminality tak plynule navázala na dvoudenní seminář, který se uskutečnil v závěru března ve Velkém Meziříčí. Celý projekt byl financován ze zdrojů Evropské unie.

Asi největším tahákem a zábavou pro návštěvníky byla vystoupení členů kaskadérské školy, kteří se proháněli na volném prostoru uprostřed výstaviště.

Tam si Lukáš Petrášek, Michal Martínek a další připravili pro diváky velice zajímavou show, při níž byla k vidění jízda na zadním kole, smyky či přeskakování lidí.

Dále v „Zetku“ mohli návštěvníci najít výstavní stánky Městské policie České Budějovice, Českého červeného kříže, záchranářů a dalších soukromých složek starajících se o naši bezpečnost.

Zajímavá část výstavy Mobil salon 2012 byla umístěna do pavilonu T, kde byly k vidění nové nablýskané vozy, veteráni a závodní speciály. Tam se mimo jiné prezentovala i 40. Rallye Český Krumlov, která se blíží mílovými kroky.

Na textu spolupracoval Pavel Kacerovský

Autoři

Štítky Evropská unie, Policie České republiky, BESIP, Michal Martínek, Velké Meziříčí, Český červený kříž, výstava, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

V článku je to hezky popsáno, ale realita byla dost ubohá. Tohle že měl být jubilejní dvacátý ročník? Na mne to působilo jako sraz amatérských vlastníků aut. (No, ten by byl určitě líp organizovaný) Jediné co stálo za koukání byli ti motocykloví kaskadéři, ostatní už byla jenom ostuda! S předchozími ročníky se tento "jubilejní" nedá vůbec srovnat... Ztracený čas a zbytečně vyhozené peníze za vstup.

Neděle, 15. dubna 2012, 18:10Odpovědět

Mobil salon slavil jubileum, konal se podvacáté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.