Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Modernizace železnice zapříčiní výluky vlaků

Kvůli modernizaci IV. železničního koridoru musí cestující v Českých Budějovicích od pondělí počítat s výlukami vlaků. V několika etapách bude přerušen provoz a za vlaky bude jezdit náhradní autobusová doprava.

„S ohledem na delší časovou náročnost jízdy po silnicích pojedou v některých směrech autobusy s předstihem a podle výlukového jízdního řádu. Ten je odlišný od pravidelného jízdního řádu vlaků,“ řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Od 8. do 14. dubna a také od 22. do 28. dubna nepojedou z krajské metropole vlaky ve směrech České Velenice a Český Krumlov. Autobusy budou přijíždět a odjíždět ze zastávky MHD na Žižkově třídě před nákupním centrem Mercury.

Ze stanice České Budějovice budou spoje náhradní autobusové dopravy podle výlukového jízdního řádu odjíždět asi o deset minut dříve, než by jel vlak. Nebude zajištěný přestup z rychlíků ze směru Plzeň.

Také přijíždět do stanice České Budějovice budou spoje později. Nebude zajištěný přípoj na rychlíky ve směru Plzeň. Ve stanici Gmünd bude mimořádný přestup v obou směrech do jiné soupravy.

Od 8. do 14. dubna pojedou za rychlíky autobusy v úseku České Budějovice - Kaplice, za osobní a spěšné vlaky v úseku České Budějovice - Včelná. Autobusy budou odjíždět z místa před nádražní budovou a pojedou podle pravidelného jízdního řádu.

Cestující čekají další významné změny i v květnu.

Kvůli modernizaci IV. železničního koridoru nastaly komplikace také v automobilové a městské hromadné dopravě. Od 1. dubna byl uzavřen viadukt na frekventované Rudolfovské třídě. Projet pod ním mohou pouze vozidla integrovaného záchranného systému a autobusy, nikoliv trolejbusy.

Modernizace IV. koridoru v úseku České Budějovice - Nemanice začala v únoru 2011 a skončí v lednu příštího roku.

Zdroj: ČTK

Štítky modernizace železnice, České Budějovice, výluky vlaků, náhradní doprava, jízdní řád, České dráhy, Plzeň, Český Krumlov, České Velenice, Schwäbisch Gmünd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace železnice zapříčiní výluky vlaků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.