Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na vjezdu do centra vzniká další příčný práh

Ze Sadů ulicí U Černé věže se na budějcké náměstí Přemysla Otakara II. až do konce tohoto týdne nedostanete. Včera tady totiž začala výstavba dalšího příčného přejezdového prahu, který má zpomalit auta mířící do srdce jihočeské metropole a současně přispět k bezpečnosti cyklistů.

Po vybudování prahu na Senovážném náměstí v ulici Karla IV. město pokračuje s realizací svého záměru postavit příčné prahy na všech vjezdech do historického jádra Českých Budějovic.

„Příčné prahy slouží jednak jako upozornění řidičů, že přijíždí do centra, zároveň však díky nim dojde k vyrovnání výšky cyklostezky na těchto přejezdech přes silnici,“ uvedla mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová.

Za přejezdový práh, úpravy chodníků a vodorovné a svislé značení zaplatí město firmě Swietelsky stavební vysoutěženou částku 161 312 Kč bez DPH. Další práh vyroste ještě v Biskupské ulici.

Štítky příčný přejezdový práh, U Černé věže, České Budějovice, auta, cyklisté, Přemysl Otakar II., Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vjezdu do centra vzniká další příčný práh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.