Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nejenom nablýskaná auta lákala lidi na Výstaviště

Areál českobudějovického Výstaviště hostil minulý týden od pátku do neděle již 21. ročník tradiční výstavy Mobil salon, které letos moc nepřálo počasí. Přesto se našlo hodně nadšenců, kteří si ji spolu s Budějckou Drbnu náležitě užili.

Na Výstavišti se nebavili jen fandové motorů, ale také děti. V Pavilonu bezpečnosti pro ně byly přichystány zábavné hry, probíhala tam i soutěž Staň se malým policistou, hasičem či záchranářem. Děti musely postupně vykonávat různé úkoly, jako fyzické testy, střílení z revolveru na virtuální terč a mnoho dalšího.

V pavilonu Z se mimo jiné prezentovala Policie České republiky, rakouská a bavorská policie, Hasičský a záchranný sbor Jihočeského kraje či Český červený kříž České Budějovice.

Dalším zajímavým místem byl pavilon s expozicíe BESIPu. Návštěvníci si tam mohli vyzkoušet náraz v autě a následné přetočení, jízdu na auto či moto-trenažéru a na závěr si každý vyplnil záludný test, za který dostal odměnu v podobě alkohol testeru či reflexních nálepek a pásek.

Každý den si mohli návštěvníci užít Monster Truck Show, rockovou hudbu v podání kapel Artvox, Tlustá Berta či Romana Dragouna se skupinou Progres 2, ukázky práce psovodů Policie ČR, provedení požárního útoku nebo zadržení pachatele a také se zúčastnit soutěže o Nejkrásnější automobil Mobil salonu 2013.

Zajímavá byla i přehlídka historických exponátů, dobového oblečení, sbírky řidičských průkazů a první učebnice autoškoly.

Společně s Mobil salonem probíhal druhý ročník Veletrhu cestovního ruchu s úsměvem, kde se prezentovaly zajímavé turistické destinace jako Lidice, Ležáky, Lipno, cyklostezky v Jihočeském kraji a jiné. Během celého dne probíhal doprovodný program a také soutěž o nejlepší českou marmeládu či turistickou pohlednici.

Počasí se nakonec v neděli umoudřilo, a tak poslední den této zábavné výstavy plné nadupaných strojů dorazil do cíle s plným plynem.

21. Mobil salon 2013

Pondělí, 22. dubna 2013, 10:30

Návrat do minulosti
Monster Trucky přitáhly spoustu návštěvníků

Štítky Mobil salon, Výstaviště České Budějovice, Drbna.cz, soutěž, výstava, Policie České republiky, Jihočeský kraj, kongresové centrum, BESIP, Roman Dragoun, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejenom nablýskaná auta lákala lidi na Výstaviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.