Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neohleduplný řidič zranil matku a jejího ročního syna

Nehoda dvou osobních vozidel, ke které došlo v pondělí po sedmé hodině večer na křižovatce českobudějovických ulic Dobrovodská a Vodní, si vyžádala dvě lehká zranění. Na neohleduplnost šestapadesátiletého řidiče Volkswagenu Passat bohužel doplatil kromě ženy jedoucí ve druhém autě i její roční syn.

„Z dosavadního  vyšetřování vyplývá, že v uvedené době se řidič, který jel směrem od Družstevní ulice, pravděpodobně plně nevěnoval řízení svého vozu, a proto zřejmě přehlédl značku ´Dej přednost v jízdě´, vjel do křižovatky, zkřížil jízdní dráhu druhému autu a došlo ke střetu,“ vysvětlila policejní mluvčí Regina Tupá.

Volkswagen viníka byl následně nárazem odhozen přes křižovatku až na chodník, kde narazil do zábradlí Dobrovodské stoky. Tudy naštěstí v tu dobu nikdo neprocházel.

„Při této dopravní nehodě utrpěli dva spolujezdci – žena a její roční syn – z vozidla Škoda Octavia lehká zranění, se kterými byli převezeni do českobudějovické nemocnice k dalšímu ošetření. Alkohol byl u obou řidičů osobních vozidel provedenou dechovou zkouškou vyloučen,“ doplnila Regina Tupá. Celková hmotná škoda činí nejméně 260 tisíc korun.

V souvislosti s uvedenou dopravní nehodou policisté žádají případné svědky, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem a příčině události, aby tak učinili na lince 158. „Za poskytnuté informace předem děkujeme,“ řekla mluvčí.

Štítky Volkswagen Passat, Volkswagen, Nemocnice České Budějovice, Dobrovodský potok, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neohleduplný řidič zranil matku a jejího ročního syna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.