Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový ceník parkovného přinese zdražení

Na zasedání Rady města se v uplynulých dnech projednával nový ceník za stání vozidla v centru města. Podle informací Budějcké Drbny parkovné podraží a navíc by se měl rozšířit počet míst, kde si Budějčáci za parkování připlatí.

Provoz placených parkovišť má od května loňského roku na starosti Dopravní podnik města České Budějovice, který provádí jak správu parkovacích automatů, tak i dohled nad parkováním. Nyní budějčtí radní chystají společně s dopravním podnikem zdražování.

Parkovací plochy jsou v současnosti v Českých Budějovicích rozděleny do dvou tarifních zón. V zóně A zaplatíte za první hodinu 30 korun, za každou další 60 korun. Za parkování v zóně B se platí za každou započatou hodinu 10 korun.

„Nové ceny, které byly na Radě města projednány, zatím schváleny nebyly, proto vám k tomu podrobnější nebo bližší informace říct nemůžu,“ uvedl mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

Budějcké Drbně se však podařilo zjistit, že například hodina parkování na náměstí Přemysla Otakara II. by mohla stát až 90 korun. Pro náměstí by totiž měla vzniknout nová, samostatná zóna.

Nový ceník parkovného se ale ještě bude dál projednávat a dopracovávat. Radě města by měl být předložen společně s návrhem na rozšíření zóny placeného stání v polovině května a platit by mohl podle všeho už od června.

Štítky ceník parkování, České Budějovice, zdražení parkovného, parkování, rada obce, dopravní společnost, Drbna.cz, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

ten kdo dneska sedí na radnici už tam NIKDY sedět nebude!!!!!!!!!! jen lžou, vyměnili parkovací službu za jinou pod dopravním podnikem - v pořádku proč by to měl dělat někdo jiný než regionální potažmo městská firma, ale argument byl že tím město = OBČAN vydělá víc (udávali až o polovinu) a najednou potřebujeme zdražit???? To asi došli peníze na blbosti v dopravě jako jsou referenční pruhy, ŠÍLENÉ zjedmosměrnění Husovky kolem zdrávky a další POPELOVINY!!!!!!!!!! HOPÍCÍ měli plná ústa toho jak bude vše pro občana a město, házeli panenky do Vltavy ale SKUTEK NEJENOM ŽE UTEK ALE NIKDY ŽÁDNÝ NEBYL!! Baví se tím celé město, stačilo by aby si někdo z radnice zašel sednout mezi obyčejné občany někam do hospůdky a nebude se stačit divit!! :-)

Středa, 27. března 2013, 21:45Odpovědět

Nový ceník parkovného přinese zdražení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.