Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nový úsek Zanádražní komunikace se otevře už na konci března

Další úsek Zanádražní komunikace v Českých Budějovicích bude do provozu uveden už 31. března. Stavba přeložky silnic II/156 a II/157 začala v březnu 2011 demolicí starých skladů a přístřešků v průmyslových areálech.

Demolicí se uvolnilo budoucí staveniště pro novou komunikaci. Uskutečněním stavby v délce zhruba 550 metrů se propojí ulice Rudolfovská a Pekárenská. Obě křižovatky jsou vybaveny světelným signalizačním zařízením.

„Součástí stavby bylo i vybudování nového drážního mostu přes Dobrovodský potok a nového železničního přejezdu. Dalším náročným krokem byla úprava a částečná překládka koryta Dobrovodského potoka. Souběžně se stavbou nové silnice, kterou financoval kraj a město České Budějovice, vznikla i cyklotrasy, chodníky a veřejné osvětlení,“ řekla mluvčí Jihočeského kraje Kateřina Koželuhová.

Nový úsek Zanádražní komunikace navazuje na vloni otevřený úsek Rudolfovská - Vrbenská. Celý úsek od Vrbenské k Pekárenské bude nově značen jako hlavní silnice.

Nová komunikace bude uvedena do předčasného užívání v sobotu. „Komunikaci sice zpřístupníme, ale stavba jako celek nebude ještě dokončena. Během dubna skončí terénní úpravy, dokončí se stavební úpravy Dobrovodského potoka a podobně,“ dodala Koželuhová.

Předpokládaná cena nové etapy Zanádražní komunikace je 251,5 milionu korun. Z Regionálního operačního programu kraj získal 171,5 milionu korun, stát přispěl více než 15 miliony korun, Jihočeský kraj se podílel částkou 45 milionů a 20 milionů investovalo statutární město České Budějovice.

Otevření nového úseku Zanádražní komunikace umožní zahájení dalších stavebních prací na stavbě IV. železničního koridoru v Českých Budějovicích.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Dobrovodský potok, Katharina Cibbini-Koželuch, Jihočeský kraj, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový úsek Zanádražní komunikace se otevře už na konci března  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.