Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Od dubna nastanou změny na některých linkách MHD

Modernizace železniční trati přinese opětovnou uzavírku Rudolfovské třídy, kudy projedou pouze autobusy. Trolejbusovou linku 9 tak čeká dočasné rozdělení trasy. Ke změnám jízdních řádů na základě požadavků obcí dojde na linkách 2, 4 a 6. Noční linky nabídnou lepší návaznost na vlaky.

Jedna z klíčových městských křižovatek projde od 1. dubna dopravním omezením, a to hned z několika důvodů. Kromě pokračující modernizace železniční trati, která si vyžádá opětovnou uzavírku Rudolfovské třídy pod železničním viaduktem, tady proběhne také rekonstrukce samotné křižovatky ulic Nádražní a Rudolfovská a dokončovat se bude již probíhající rekonstrukce plynovodu.

ČTĚTE TAKÉ: V pondělí se na šest týdnů zavře viadukt

„Dopad na cestující MHD jsme se snažili minimalizovat, stejně jako v loňském roce však dojde k rozdělení trasy trolejbusové linky 9. Ta bude z důvodu demontáže trolejového vedení jezdit pouze v úseku České Vrbné - Vltava - Nádraží. Mezi nádražím a Suchým Vrbným zajistí náhradní autobusovou dopravu linka 39,“ řekl mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

Všechny autobusové linky budou Rudolfovskou třídou projíždět ve svých obvyklých trasách. Noční linku 59 obslouží autobusy a její trasa tedy také nebude změněna. Toto opatření by mělo skončit 12. května.

Od pondělka zároveň dochází, na základě požadavků objednatelů dopravy, ke změnám jízdních řádů linek 2, 4, 6 a nočních linek 53 a 59. Úpravy na linkách 4 a 6  byly provedeny podle dohody se společností JIKORD, s. r. o. (jihočeský koordinátor dopravy), městem Hluboká nad Vltavou i obcemi Hosín a Hrdějovice a vychází z jejich požadavků. Časy odjezdů nočních linek 53 a 59 se změní kvůli lepší návaznosti na příjezdy a odjezdy vlaků.

Podrobné informace jsou dispozici na webových stránkách Dopravního podniku. Nové standardní i objížďkové jízdní řády jsou k dispozici ve vyhledávači spojení (při vyhledávání nutno zadat datum po 1. 4. 2013).

Dodatky ke kapesním jízdním řádům si mohou zájemci vyzvednout ve všech předprodejních kancelářích Dopravního podniku.

Tisková informace

Štítky změny v jízdních řádech MHD, rozdělení linky 9, modernizace železniční tratě, Rudolfovská třída, České Budějovice, jízdní řád, dopravní společnost, Vltava, České Vrbné, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od dubna nastanou změny na některých linkách MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.