Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odboráři vyjednali s Dopravním podnikem města České Budějovice navýšení mezd

Vyjednávání o nové kolektivní smlouvě mezi vedením Dopravního podniku města České Budějovice a odborovými organizacemi skončilo po 10 kolech domluvou. První část navýšení mezd byla realizována k 1. dubnu 2015, další bude v roce 2016.

Odboráři dospěli s vedením firmy ke shodě ve čtvrtek 26. března. Smlouva byla podepsána mezi Dopravním podnikem a oběma podnikovými odborovými organizacemi. Než došlo ke shodě, sešly se obě strany desetkrát.

První navýšení mzdy proběhlo dle smlouvy k 1. dubnu 2015. Pro všechny zaměstnance to znamená navýšení tarifní mzdy o dvě procenta. K prvnímu lednu 2016 dojde k dalšímu navýšení o jeden a půl procenta. „Při předpokládané letošní míře inflace to znamená nárůst reálných mezd,“ píše v tiskové zprávě mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

„Kolektivní vyjednávání bylo tentokrát velmi náročné a pro zaměstnance i samotný podnik je dobře, že nakonec došlo mezi námi a odboráři ke shodě,“ dodává místopředseda představenstva Slavoj Dolejš. Nová smlouva je podepsána do konce roku 2016.

Štítky Dopravní podnik, Dolejš, Filip, odboráří, mzdy, dohoda, navýšení, České Budějovice, Budějce, mzda, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odboráři vyjednali s Dopravním podnikem města České Budějovice navýšení mezd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.