Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Označníky zastávek MHD už fungují, hlásí Dopravní podnik

Problém s informačními označníky na zastávkách městské hromadné dopravy je po třech letech vyřešen. S takovou informací v minulých dnech přišel Dopravní podnik města České Budějovice, který tak reagoval na časté stížnosti občanů, týkajících se funkčnosti digitálních cedulí.

Před měsícem přistála na budějckém magistrátu informativní zpráva, ve které kromě jiného stálo, že Dopravní podnik by rád získal z městské kasy deset milionů na výměnu palubních počítačů ve vozech městské hromadné dopravy, aby se povedlo dlouhodobý problém s označníky zastávek odstranit. Radní však nebyli tomuto záměru nakloněni.

„Když jsme projekt označníků před lety realizovali, byl pokryt třicetimilionovou dotací z evropských peněz. Tehdy jsme byli ujištěni, že systém bude s palubními počítači, které jsou ve vozech MHD již patnáct let, kompatibilní a všechno bude vzájemně komunikovat. Město i Dopravní podnik však po celou dobu eviduje stížnosti občanů, že označníky nefungují tak, jak mají,“ předeslal 1. náměstek budějckého primátora Miroslav Joch.

Před pár dny se ale udivené vedení města dozvědělo, že problém byl vyřešen a označníky už fungují i bez zmíněné desetimilionové investice.

„Elektronické označníky fungují správně dle požadavků, které byly v zadání projektu. Hlavní příčinou nepřesností, které byly reklamovány, byly převody a zpracování dat, které se provádí v rámci řídícího softwaru celého systému. Dodavatel proto stanovil nové postupy pro práci s databázemi a provedl úpravy používaných programů,“ řekl Budějcké Drbně vedoucí útvaru strategie a řízení dopravy Dopravního podniku Radek Filip.

Jak vzápětí dodal, jednání s dodavatelem informačního systému budou i nadále pokračovat. Jedním z požadavků českobudějovického Dopravního podniku je prodloužení záruční doby.

„Obnova zařízení palubní informatiky je žádoucí už z toho důvodu, že tu stávající používáme již patnáct let a nová technologie by nám umožnila rozšíření jejích funkcí. Zároveň by se pak zjednodušila právě práce s provozními daty, což by přispělo k efektivnějšímu fungování a provozování našich zařízení, včetně elektronických označníků,“ dodal Filip.

Štítky digitální označníky zastávek MHD, Dopravní podnik města České Budějovice, České Budějovice, označníky, informační cedule, dopravní společnost, městská hromadná doprava, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Označníky zastávek MHD už fungují, hlásí Dopravní podnik  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.