Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Parkování před nemocnicí bude nově s bonusem

Nemocnice České Budějovice připravuje od září úpravy v systému parkování pro veřejnost na centrálním parkovišti před vstupní halou do horního areálu. Bez placení bude možné využívat tuto plochu jednu hodinu, každá další hodina bude podléhat úhradě podle tarifu.

Dosud nebyly zpoplatněny první dvě hodiny parkování. „Pacienti, kteří přijedou na vyšetření do našich ambulancí a vyšetřoven a vyzvednou si léky v nemocniční lékárně, však nově získají navíc dvě hodiny parkování zdarma,“ vysvětluje předseda představenstva akciové společnosti Nemocnice České Budějovice MUDr. Břetislav Shon.

Pokladní paragon z lékárny, která se nachází ve vstupní hale nemocnice, bude opatřený čárovým kódem a automaticky tak prodlouží bezplatné parkovací stání o 120 minut.

Veřejnost bude mít nadále k dispozici rovněž parkovací místa v okolí horního areálu v ulici L. B. Schneidera, která jsou zpoplatněná.

„Nezbytný vjezd do horního areálu nemocnice zůstane zdarma a se změnou se ani nepočítá,“ dodává místopředseda představenstva Ing. Martin Bláha, MBA. V praxi to znamená, že akutní případy a doprovod pacienta využívající motorové vozidlo nemají zpoplatněný vjezd do horního areálu nemocnice.

V dolním areálu českobudějovické nemocnice zůstává systém beze změny. K dispozici zde je patnáctiminutový časový úsek zdarma pro nástup nebo výstup pacienta či návštěvy. Po tomto intervalu se parkování již hradí.

Zaměstnanci nemocnice mají pro svá vozidla vyhrazené nezpoplatněné parkovací plochy v horním i dolním areálu nemocnice. Zaměstnanec může pro své potřeby využít kterékoliv z těchto parkovišť. Kapacity zaměstnaneckých parkovacích stání se stavebně rozšiřují.

Parkoviště pro motorová vozidla pacientů a návštěvníků českobudějovické nemocnice v těsné blízkosti vstupního terminálu do horního areálu má celkovou kapacitu 209 parkovacích míst, z toho je devět míst určeno pro vozidla osob těžce tělesně postižených.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice České Budějovice, parkování, nemocnice, pacient, Martin Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Švejda

A co dárci krve ? Ti to za hodinu taky nestihnou . Asi toho nechám :-(

Pátek, 30. srpna 2013, 22:57Odpovědět

Parkování před nemocnicí bude nově s bonusem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.