Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Plánované cyklostezce do Roudného se blýská na lepší časy

Vyznavači cyklistiky, kteří jezdí na kole nejen do práce, se už snad brzy dočkají nového úseku cyklostezky číslo 1018 z Budějc do Roudného. Rada města minulý týden schválila záměr budoucího odkoupení pozemků podél řeky Malše mezi ulicí Vítězslava Nováka a Roudným.

Město se dohodlo s Římskokatolickou farností - děkanstvím u kostela sv. Mikuláše, že po vydání celkem čtyř parcel v rámci restitucí si je bude moci od církve koupit.

„Sice jsme doufali, že biskupství k nám bude trochu vstřícnější, nakonec jsme se ale dohodli na částce, která je pro obě strany schůdná,“ uvedla náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Jak doplnil 1. náměstek primátora Miroslav Joch, město věřilo v nákup za symbolickou jednu korunu, nakonec ale České Budějovice za pozemky o celkové výměře 4236 metrů čtverečních zaplatí částku na základě znaleckého posudku, to znamená celkem 732 828 korun (173 Kč/m²).

Pokud záměr nákupu pozemků 20. února schválí zastupitelstvo města a stavbu se podaří zrealizovat, cyklisté už v budoucnu nebudou muset z okraje Rožnova jezdit do Roudného po frekventované hlavní silnici.

Štítky cyklostezka, Rožnov, Roudné, nákup pozemků, město, České Budějovice, Římskokatolická farnost - děkanství u kostela sv. Mikuláše, Roudný, pozemek, Vítězslav Novák, Malše, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Tak podle i-dnes se město dohodlo že pozemky koupí (to nám drbna píše) ovšem dohodli se v roce 2012 a co nám drbna zatajila je, že církev dostala dvě mega na opravu katedrály a až dostane pozemky přenechá je městu za výhodnou cenu. O dotaci se dlouhodobě jednalo a byla přiklepnuta (poněkud hloupě) právě na základě slibu církve. Takže my co nejsme katolíci, jsme těm fráterníkům přispěli na jejich kulturák a oni teď chtějí docela sprostou cenu za pruh kolem řeky zarostlý kopřivami a náletovým křovím. Doufám že nová rada města (volby se blíží, milí platící) nedá církvi ani halíř a pošle je ať si jdou žebrat jinam.

Pondělí, 10. února 2014, 16:54Odpovědět

Badaxe Kocour

Kolikpak že je nucená výkupní cena za pozemky pod dálnicí, pokud je majitel nechce prodat? Není to jen tak náhodou 11,-Kč za m2? Horní hranice je (nejsem si jist) někde mezi 100,- až 150,-Kč, takže to je město celkem štědré, dát za necelého půl hektaru třičtvrtě mega :-( . Ta představa jak jim to církev prodá symbolicky, ta je opravdu humorná, asi na radnici rozumu moc nepobrali, církev je pokud se týká majetku lakota z největších (o nějakém dávání melou jen v kázání).

Neděle, 9. února 2014, 18:57Odpovědět

Hawky

Tady ty prachy paní Popelové odpouštím, jen mě zaráží, že město doufalo, že pánbíčkáři budou vstřícní......už aby byla stezka na světě. A jaký je termín realizace víme? Pakliže to zastupitelstvo v únoru schválí.

Středa, 5. února 2014, 08:07Odpovědět

Plánované cyklostezce do Roudného se blýská na lepší časy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.