Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po novém úseku D3 jezdí auta i v protisměru

Na nový úsek dálnice D3 na Táborsku řidiči opakovaně najíždějí do protisměru. Objevují se tam stále i chodci a cyklisté, kteří tam nesmí. Minulý čtvrtek policisté řešili čtyři takové případy. Viníkům hrozí pokuty v řádu tisíců korun.

Pětadvacetikilometrový úsek dálnice mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí slouží motoristům od 28. června. Tento týden ve čtvrtek najelo první auto do protisměru na 71,5. kilometru před třetí hodinou ranní.

„Oznámení o dalším voze ve špatném jízdním směru na 73. kilometru dostala policie asi v 15 hodin. Dopoledne najel na dálnici u Veselí nad Lužnicí cyklista, kolem půlnoci byl na 72. kilometru zastižen chodec,“ vypočítal mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Viníkům hrozí podle míry provinění pokuta do 2000 korun nebo správní řízení s postihem do 10 tisíc korun, a to včetně zákazu činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Podle Doubka se případně může až o trestný čin obecného ohrožení.

Zdroj: ČTK

Štítky dálnice D3, nový úsek, auta v protisměru, cyklisté, chodci, dálnice, okres Tábor, Veselí nad Lužnicí, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Je hezké jak se tady všichni rozhořčují nad špatným značením nové dálnice. Jenže milí rozhorlení, jste ukázkou (spolu s novináři) toho jak jste vedle, no nestyďme se říci že melete z cesty. nový úsek končí na kilometru 84, zmíněné kilometry 71,5, 73 a 72, jsou součástí té části která byla otevřena před deseti lety a to že chodec se tam motá asi značení neřeší. A to že cyklista se nahrne dopoledne na dálnici, která je u Veselí jako dálnice jasně označená a díky tomu že je tam zúžení jako přechod z normální silnice ani to nejde přehlédnout je prostě blbost onoho cyklisty. Takže značení dálnice s tím nemá společného zhola nic, jen vy si tu melete a ani netušíte kde ona zmíněná místa leží (u Chotovin, vy znalci všeho). Po novém úseku jezdím několikrát týdně a sama dálnice je značena dobře, nevím jak je značen směr nájezdu na ní třeba v Soběslavi z pohledu někoho kdo tam je poprvé, ale já s tím v Táboře nikdy problém neměl, stejně jako jsem ho neměl v Plané. Takže jaképak značení je kde zmršené? Zkuste místo hloupých keců o něčem o čem ani netušíte kde je, najít konkrétní místa.

Neděle, 8. září 2013, 23:05Odpovědět

Po novém úseku D3 jezdí auta i v protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.