Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pod viaduktem neprojedou o víkendech ani autobusy

O nadcházejících dvou víkendech dojde z důvodu rekonstrukce křižovatky Nádražní - Rudolfovská k celkovému uzavření jedné z nejfrekventovanějších budějckých dopravních tepen, tentokrát pro všechna vozidla. Pod viaduktem neprojedou ani autobusy městské hromadné dopravy.

„Zákaz odbočení vlevo i vpravo pod viadukt nebude platit pouze pro vozidla stavby,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Rekonstrukce by měla být hotova do poloviny tohoto měsíce. Od pondělí 13. května už má být viadukt zase průjezdný. Přilehlá křižovatka se pak mimo jiné dočká nového světelně signalizačního zařízení propojeného s ostatními českobudějovickými křižovatkami.

Kudy pojede MHD?

Všechny spoje následujících linek MHD budou odkloněny:

  • Linky 6, 10, 13, 21, 39 a 59 budou obousměrně odkloněny na objízdnou trasu ulicemi Nádražní, Pekárenská, Zanádražní komunikace a Rudolfovská. Pro linku 21 bude po dobu odklonu dočasně zrušena zastávka Dobrovodská v obou směrech. V zastávce Skuherského nebudou odkloněné linky zastavovat.
  • Linka 11 bude obousměrně odkloněna ulicemi Žižkova, Senovážné náměstí a Na Sadech. Pro linku 11 budou po dobu odklonu dočasně zrušeny zastávky Jeronýmova a Nádraží, jako náhradní bude sloužit zastávka Senovážné náměstí - pošta.
  • Linky 16 a 19 budou ve směru k nádraží odkloněny ze Senovážného náměstí ulicemi Na Sadech, Pražská, Pekárenská a Nádražní. Pro linky 16 a 19 bude dočasně zrušena zastávka Jeronýmova bez náhrady.

Štítky doprava, MHD, autobusy, rekonstrukce křižovatky u viaduktu, městská hromadná doprava, Na Sadech, Drbna.cz, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod viaduktem neprojedou o víkendech ani autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.