Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ředitel dopravního podniku nejspíš zamíří do Prahy

Jaroslava Ďuriše, který by měl nastoupit do čela pražského dopravního podniku, by mohl ve vedení Dopravního podniku města České Budějovice nahradit Jiří Trousil. Nynější obchodní ředitel AutoLinhart Borek skončil na druhé pozici za Ďurišem při výběrovém řízení v roce 2012.

Jaroslav Ďuriš ale zatím na funkci v Českých Budějovicích podle primátora Juraje Thomy nerezignoval. „Pan ředitel ještě výpověď nedal, nedohodl se na odchodu. V případě, že by opravdu odcházel z dopravního podniku, tak jsou dvě možnosti. Jedna z nich je zopakování pražského modelu, to znamená, že to místo může být nabídnuto druhému uchazeči z výběrového řízení v pořadí. Druhý postup je, že bude vyhlášeno výběrové řízení nové. Oba jsou naprosto legitimní, v koalici na postupu nejsme zatím dohodnuti,“ řekl v závěru minulého týdne primátor.

Pokud ředitel rezignuje, sdělí skutečnost městu představenstvo. Pak bude na politickém dohodnutí, zda představenstvo vypíše nové výběrové řízení, anebo zda dopravní podnik bude chtít, aby rada města vyslovila souhlas k tomu, že osloví druhého uchazeče v pořadí.

„Když mě město osloví, budu o tom uvažovat,“ řekl Jiří Trousil s tím, že od výběrového řízení se hodně změnilo. Podle místopředsedy představenstva podniku Slavoje Dolejše jednání představenstva ještě svoláno nebylo.

Českobudějovický dopravní podnik skončil vloni za vedení Ďuriše ve ztrátě 13 milionů korun, meziročně přepravil o více než půl milionu lidí méně. Na výsledek měl podle předsedy představenstva a ředitele Jaroslava Ďuriše vliv růst cen nafty, odložená daň, dramatický pokles tržeb z prodeje pohledávek za černými pasažéry. Naopak pozitivní vývoj byl u tržeb. Vzrostly o 2,5 milionu na 154,8 milionu korun.

Dozorčí rada pražského dopravního podniku přijala ve čtvrtek rezignaci jejího ředitele Milana Křístka a odvolala ho z představenstva společnosti. Zároveň představenstvu doporučila Křístkovo odvolání z funkce ředitele. Nahradit ho má nynější šéf českobudějovického dopravního podniku Jaroslav Ďuriš, který byl místo Křístka zvolen členem představenstva.

Zdroj: ČTK

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, Jaroslav Ďuriš, Jiří Trousil, dopravní společnost, výběrové řízení, Praha, České Budějovice, Borek, Juraj Thoma, Milan Křístek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel dopravního podniku nejspíš zamíří do Prahy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.