Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice mezi Budějcemi a Hlubokou se uzavře na čtyři měsíce

Od středy je za Budějcemi o jeden most méně. Tedy, jen dočasně. Na čtyři měsíce – do konce září 2012 – uzavřela silnici u železničního mostu u Bavorovic jeho rekonstrukce. Řidiči, jedoucí ve směru k Hluboké nad Vltavou a dál do Týna nad Vltavou, nebo v opačném směru, musí počítat s objízdnými trasami.

Trasa bude průjezdná jen pro autobusy a vozidla Integrovaného záchranného systému. Pro všechna další vozidla jsou určeny náhradní objízdné trasy. Automobily s hmotností do 3,5 tuny pojedou po komunikaci ve směru České Budějovice – Dasný – Bezdrev – silnice č. II/105 – Hluboká nad Vltavou. Automobily do 6 tun budou jezdit obousměrně na trase České Budějovice – Hrdějovice – Zámostí – Hluboká nad Vltavou.

Těžší vozidla s hmotností nad 6 tun ve směru České Budějovice – Hluboká nad Vltavou pojedou od uzavřeného úseku silnice č. II/105 v Bavorovicích po silnici č. I/20 přes České Budějovice, silnici č. I/3 přes Borek a kolem obcí Neplachov, Dynín, Bošilec a dál po silnici č. III/14713, přes Dolní Bukovsko, po silnici č. II/147 přes Bzí, Žimutice, Bečice, Týn nad Vltavou a následně do Hluboké nad Vltavou.

Odklon pro automobily s hmotností nad 12 tun ve směru Týn nad Vltavou – České Budějovice je určen na trase silnice II/105 a po silnici II/122 přes Kočín, Dříteň, Nákří, Dívčice, silnici č. I/20 a po silnici č. II/141 přes Temelín, Sedlec, Chvalešovice, Číčenice a dál po silnici č. I/20.

Zejména pro těžkou nákladní dopravu bude uzavírka znamenat značnou zajížďku, zvýšené dopravní zátěže se obávají i obyvatelé obcí, přes které objízdné trasy povedou.

Štítky silnice, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Týn nad Vltavou, Dasný, Bezdrev, Hrdějovice, Zámostí, Bavorovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice mezi Budějcemi a Hlubokou se uzavře na čtyři měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.