Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Stavba nové zastávky sebrala řidičům jeden jízdní pruh

Vy, kteří jezdíte po Budějcích autem, byste se měli přes léto obrnit trpělivostí. A asi dost velkou. Uzavírek bude až dost. Jenže stavbaři a město se brání, jindy než v letních měsících silnice opravovat nejde. Je to jednak kvůli počasí, a také proto, že je přes prázdniny ve městě méně lidí.

Hned několik zásadních uzavírek čeká na řidiče v centru města. Na Senovážném náměstí v těchto dnech stavební stroje a dělníci okupují jeden jízdní pruh, který se koncem prázdnin změní v preferenční BUS pruh se zcela novou zastávkou.

„Vypadá to možná jednoduše, ale tak to rozhodně není. Budou se zde upravovat obrubníky, trochu zasahovat do chodníku pod bývalým Domem služeb a podobně. Na konci prázdnin by mohla být nová zastávka hotova,“ vysvětluje stavební ruch na Senovážném náměstí vedoucí oddělení strategie a řízení dopravy dopravního podniku Radek Filip.

Řidičům po stavebních úpravách prostor před hlavní poštou i nadále zůstanou dva jízdní pruhy, jeden ve směru na Senovážné, druhý pak směrem k ulici Na Sadech.

Společně s omezením na Senovážném náměstí se pro motoristy úplně uzavřela část Žižkovy ulice. Od 2. července do 29. listopadu tak lidé neprojedou právě ze Senovážného směrem k nádraží, ulice je uzavřena až k Čechově ulici. Tady se do konce září bude pracovat na úplné rekonstrukci.

Řidiči tu najdou nová parkovací místa, bude tady nové osvětlení, nové chodníky a podobně. V ulici ale zmizí zastávka MHD před vysokou školou VŠERS. Tu má nahradit právě budovaná zastávka u hlavní pošty o kus dál.

Jestli si myslíte, že s uzavírkami je konec, tak se pletete. Typická kulatá značka s červeným ohraničením nepustí automobily do Čechovy ulice. A to od křižovatky s Mánesovou až po mostek nad Mlýnskou stokou. Právě mostek se dočká opravy.

Pro řidiče, kteří jedou z centra města do Mladého, je připravena náhradní trasa, která vede po Dukelské ulici. V Havlíčkově kolonii se bude pracovat také až do podzimu.

Štítky České Budějovice, Senovážné náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlasta Řeháková

Co všichni máte, je třeba to udělat. A to že se nedokážete pohnout pěšky, bez auta ani ránu, tak to je váš problém!!!!

Pátek, 6. července 2012, 15:11Odpovědět

Stavba nové zastávky sebrala řidičům jeden jízdní pruh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.