Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Velká jarní cyklojízda napříč Budějcemi už příští úterý

Velká jarní cyklojízda se kvapem blíží, a tak Budějcká Drbna přináší bližší informace, jak před nedávnem slíbila. Už příští úterý 22. dubna na Den země vytáhnout Budějčáci své bicykly a vydají se společně na velký cyklookruh po městě.

V půl šesté v podvečer vyjede peloton z náměstí Přemysla Otakara II. „Pokud nemáte kolo, nezoufejte a pojeďte provětrat třeba koloběžku,“ vyzývá organizátor Lukáš Bajt.

Mezi cyklonadšenci se objeví i dánská velvyslankyně Lise Schouboe, která už v 17 hodin zahájí výstavu o cyklokultuře v dánské Kodani a zároveň odstartuje velkou kampaň Do práce na kole.

ČTĚTE TAKÉ: CykloBudějovice chystají projekt Do práce na kole

Z řad zastupitelů zasednou na bezmotorový prostředek i primátor města Juraj Thoma nebo náměstkyně Ivana Popelová. „Další zajímavostí budou dvě cargo kola, tedy nákladní kola, pomocí nichž lidem ukážeme, jak se dají zásobovat obchody a kavárny v centru města,“ láká Bajt.

Předpokládané zahájení cyklojízdy je v 17.30 hodin, konec pak organizátoři plánují okolo šesté hodiny večerní, a to na náplavce u Dlouhého mostu. „Pro každého cyklistu bude v cíli připraveno pivo zdarma,“ dodává Bajt.

Štítky Velká jarní cyklojízda, České Budějovice, CykloBudějovice, cyklojízda, Drbna.cz, Přemysl Otakar II., Juraj Thoma, Kodaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká jarní cyklojízda napříč Budějcemi už příští úterý  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.