Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vlak narazil do osobního auta, signalizace prý fungovala

Tři zranění si vyžádala v noci na sobotu srážka nákladního vlaku s osobním vozidlem na Včelné. Nehoda na sedm hodin zablokovala provoz na trati.

Ke střetu došlo v pátek okolo půl desáté na železničním přejezdu, který byl zabezpečený světelnou signalizací. „V době srážky byla signalizace funkční a blikala červená světla,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

S takovou verzí pracuje i policie. „Výstražná světla měla fungovat, ale vzhledem ke zraněním jsme zatím neprovedli výslech řidiče,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická. Jak dodala, v případě vjetí na přejezd přes blikající světla by šofér porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích, ale také se může zpovídat z ublížení na zdraví, jelikož v autě vezl další lidi. „Vše je zatím předmětem vyšetřování,“ doplnila.

Ve vozidle jeli tři lidé, kteří skončili v péči zdravotníků. „Třiatřicetiletý řidič měl středně těžká zranění na hlavě, stejně jako devětadvacetiletá spolujezdkyně. Ve voze cestovalo také dvouleté dítě, které nemělo zjevná zranění, ale pro jistotu jsme jej převezli na sledování do nemocnice,“ sdělila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Kolize zablokovala provoz na železnici. „Obnovení nastalo před čtvrtou hodinou ranní. Při srážce vznikla škoda 255 tisíc korun, z toho 205 tisíc korun na dráze,“ dodal Drápal.

Napsala Lenka Horáková, Mediafax

Štítky úraz, Včelná, Drážní inspekce, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak narazil do osobního auta, signalizace prý fungovala  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.