Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vlaky mezi Prahou a Budějcemi budou jezdit rychleji

Podle nového jízdního řádu, který platí pro příští rok, bude od neděle jezdit více vlaků mezi Prahou a Českými Budějovice rychlostí až 140 km/h. Informoval o tom mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

„Mezi jihočeskou metropolí a hlavním městem nasadí České dráhy soupravy pro rychlost nejméně 140 kilometrů a také lokomotivy řady 362 také s maximální rychlostí 140 kilometrů za hodinu,“ upřesnil Šťáhlavský.

Na koridoru mezi Prahou a Českými Budějovicemi již existují úseky, kudy mohou rychlíky tuto maximální rychlost využívat. Vedle ukončené výstavby části koridoru mezi Benešovem a Voticemi jde mimo jiné o úsek Tábor - Planá nad Lužnicí.

Zvýšení rychlosti však zatím bude využito především pro kompenzaci nižší rychlosti a delší jízdní doby v jiných úsecích, kde bude v příštím roce pokračovat modernizace koridoru.

České dráhy proto upozorňují obyvatele, kteří bydlí v okolí tratě, aby si dávali pozor, pokud se budou pohybovat v kolejišti, při příchodu k vlakům by měli na vybraných stanicích využít podchody nebo označené bezpečné přístupové cesty. Je třeba také respektovat signalizaci na železničních přejezdech.

Napsala Eva Vanácová, Mediafax

Štítky vlak, Praha, České Budějovice, vyšší rychlost, 140 km/h, České dráhy, Benešov, Votice, Planá nad Lužnicí, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky mezi Prahou a Budějcemi budou jezdit rychleji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.