Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Zima prověřuje schopnosti řidičů. Po celých jižních Čechách se od rána staly desítky nehod

Sněhové přeháňky nad územím Jihočeského kraje komplikují od nedělního rána dopravu. Jak Budějcké Drbně před šestnáctou hodinou potvrdil mluvčí policie Milan Bajcura, policisté řešili několik desítek nehod. „Až na několik výjimek to ale vždy odnesly jen plechy,“ potvrdil.

Nejvážnější havárie se stala kolem jedenácté hodiny dopolední u Kbelnice na Písecku na silnici I/4 směrem do Strakonic. „Došlo tam ke střetu vozidel smart a hyundai, při kterém byly dvě osoby zraněny těžce a dvě lehce,“ uvedl Bajcura.

Jedno lehké zranění si vyžádala také hromadná srážka devíti aut, včetně autobusu, na silnici I/3 mezi Budějcemi a Veselím nad Lužnicí u odbočky na Neplachov. „Jedno z aut nedobrzdilo za jiným, které odbočovalo vlevo,“ uvedl tiskový mluvčí Policie ČR s tím, že tato nehoda se šetřila pět hodin.

Na Českobudějovicku policisté aktuálně řeší nehodu poblíž Kamenného Újezdu na hlavním tahu z Rakouska, kde se srazila Škoda Superb s mercedesem, který skončil v příkopu. Bouralo se také nedaleko Strážkovic, u železničního přejezdu vedle rybníka Bezdrev nebo poblíž Temelína (na snímku).

Podle aktuálních informací z dispečinku Správy a údržby silnic jsou všechny jihočeské komunikace ošetřeny. „V terénu jsou všechny sypače. Místy zaznamenáváme sněhové přeháňky, ve vyšších polohách se kvůli větru tvoří sněhové jazyky. V tuto chvíli ale nemáme hlášenou žádnou závadu ve sjízdnosti,“ řekl před nedělní 16. hodinou Budějcké Drbně dispečer Vlastimil Zikmund.

Policisté nabádají všechny řidiče k maximální opatrnosti. „Mnozí si neuvědomují, že se povrch na vozovce rychle mění a jezdí jako v létě,“ upozornil Milan Bajcura.

Foto: Jan Klimeš
Video: Peter Carter

Štítky nehody, havárie, sněžení, přeháňky, Jihočeský kraj, silnice, Drbna.cz, Hyundai, Policie České republiky, Mercedes-Benz, okres Písek, Strakonice, Kbelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima prověřuje schopnosti řidičů. Po celých jižních Čechách se od rána staly desítky nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.