Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Historický zápas v Českých Budějovicích. FBC United vyzve extraligový tým

Nečekaný kousek se povedl florbalistkám FBC United České Budějovice. Dokázaly postoupit do třetího kola Českého poháru a vyzvou extraligový tým FBK 001 Trutnov. Zápas se bude hrát v neděli 9. října ve sportovní hale v Českých Budějovicích od 11 hodin. A je to vůbec poprvé, co přijede na jih Čech tým z nejvyšší ženské florbalové soutěže!

Jihočešky jsou nováčkem první ligy a jejich dosavadní výsledky naznačují, že rozhodně nejsou bez šance uhrát s velkým favoritem solidní partii. Po čtyřech zápasech, které vyhrály, jsou totiž na druhém místě první ligy jen vinou horšího skóre. Hráčky FBC United musely v cestě za postupem zdolat na turnaji druhého kola Písek, Olymp Praha, Vinohrady a Orlicko-Třebovsko, čímž potvrdili svoji současnou formu. „Výsledky jsou velmi potěšující, ale v naší hře je stále celá řada nedostatků,“ tlumí euforii trenér Ivan Janoušek. Ovšem je nutné dodat, že tým ještě ani jednou nemohl nastoupit kvůli různým zraněním v nejsilnější možné sestavě.

Trutnov zatím v letošním ročníku nejvyšší soutěže vyhrál jedno utkání z pěti. Dvakrát prohrál v prodloužení a dvakrát v základní hrací době. I proto se může zdát jako přijatelný soupeř, přes kterého se dá přejít a zahrát si v osmifinále.

Hráčky budějovického klubu jsou plné odhodlání, ale s řadou z nich cloumá i nervozita. „Budeme dřít celý zápas až do poslední sekundy,“ ujišťuje fanoušky juniorka Klára Dudová. „Chceme si zápas proti extralize užít. Je to pro nás odměna,“ dodává zase jedna z tahounek celku Veronika Rybičková a kapitánka zase přiznává předzápasovou trému. „Asi budu dost nervózní. Po dlouhé době se přijde podívat i můj taťka,“ neskrývá obavy Barbora Skálová. Její otec Petr Skála je asistent trenéra a kouč brankářů fotbalového SK Dynamo České Budějovice. Ovšem přítomnost řady rodinný příslušníků se týká i dalších hráček. Díky nevyhovujícímu zázemí pro florbal v Českých Budějovicích, totiž musí hrát své zápasy po okolních městech.

„Na utkání se velmi těšíme,je to skutečná odměna za dřinu v trénincích a věřím, že budeme důstojným soupeřem celku Trutnova. Je mi líto hráček, které do něj převážně ze zdravotních důvodů nemohou nastoupit, ale to bohužel sportovní život přináší. Všechny však budou v hale fandit svým kamarádkám. Já sám jsem optimista a věřím, že můžeme překvapit a postoupit do osmifinále. Budeme velmi rádi,pokud nás přijde podpořit co nejvíc příznivců tak fenomenálního sportu, kterým florbal je,“ pozval diváky do hlediště trenér Ivan Janoušek.

Zápas samotný se hraje na 3x20 minut  čistého času. V případě nerozhodného výsledku v základní hrací době přichází na řadu prodloužení na deset minut, kdy zápas končí po vstřelené brance. Pokud ani v něm nedojde k rozuzlení, přichází na řadu nájezdy. V případě postupu do osmifinále narazí Jihočešky na vítěze dvojice FbC Panthers Praha – TJ JM Chodov a znovu by byly United pořádajícím družstev. Střetnutí by se muselo odehrát 22.-23. října. Vstupné se neplatí a během druhé přestávky bude losována tombola o nejrůznější ceny.

Autor: Roman Šperňák

Štítky České Budějovice, florbal, Trutnov, Česko, osmifinále, PVK Olymp Praha, SK Dynamo České Budějovice, TJ JM Chodov, Stanislav Kostka Neumann, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jay Dee

UNITED DO TOHO!!!!

Středa, 5. října 2011, 09:13Odpovědět

Historický zápas v Českých Budějovicích. FBC United vyzve extraligový tým  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.