Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeští celníci objevili a zadrželi padělané zboží za více než šest milionů korun

Při sedmi kontrolách na jihu Čech zadrželi celníci v uplynulých dnech padělané zboží za více než šest milionů korun. Mluvčí českobudějovického celního ředitelství Vladimír Pešek řekl v pátek agentuře , že od začátku roku zadrželi padělky za více než 18 milionů korun.

Kontroly měly zjistit, zda se v kamenných obchodech a na tržnicích skladuje, nabízí nebo prodává padělané značkové zboží. Dále se celníci zaměřili na kontrolu přepravy napodobenin zboží.

"V sedmi případech zajistili větší množství zboží, u kterého existuje důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví a autorských práv. Škoda způsobená majitelům ochranných známek a autorských práv by v případě prodeje činila celkem 6 012 503 korun," řekl Pešek.

V prvním případě zastavili celníci v obci Planá automobil české imatrikulace. "Řidič vietnamské státní příslušnosti přepravoval padělky textilních výrobků a slunečních brýlí. Celníci zajistili zboží za 3 526 500 korun. V prodejně hraček a papíru v Českých Budějovicích zajistili zase padělky hraček a hracích karet s označením Pokémon v hodnotě 14 526 korun. V dalším případě provedli strakoničtí celníci kontrolu na tržnici Kravín v obci Strážný, kde zajistili textil, doplňky, brýle, hodinky a CD a DVD nosiče. Škoda by v případě prodeje činila 1 177 643 korun," doplnil Pešek.

Strakoničtí celníci dále zajistili v kamenném obchodě v obci Blatná větší množství padělků textilních výrobků, obuvi, doplňků a hraček. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila 1 185 964 korun. "Jindřichohradečtí celníci zase zajistili nejdříve v provozovně v Českých Velenicích dva padělky motorových pil za 26 600 korun a poté v prodejně v Jindřichově Hradci plátěnou sportovní obuv za 68 370. V posledním případě zastavili táborští celníci v Sezimově Ústí automobil, za jehož volantem seděl řidič ze Slovenska. Při kontrole zavazadlového prostoru našli 10 padělků toaletní vody renomované značky. Škoda způsobená majitelům ochranných známek by v případě prodeje činila 12 900 korun," dodal Pešek.

Další část kontrol byla zaměřená na přepravu a prodej zboží podléhajícího spotřební dani. Ve dvou případech zajistili celníci nezdaněné lihoviny a tabákové výrobky v hodnotě téměř osm tisíc korun. V prvním případě provedli celníci v obci Dražice na Táborsku kontrolu auta Mercedes Vito.

"Při kontrole řidič uvedl, že veze cukrovinky. Po prohlídce na dně pod bednami s cukrovinkami byly ukryté v papírových krabicích nezdaněné alkoholické nápoje, celkem 22,3 litru lihovin. Daňový únik by činil 3051 korun. Ve druhém případě zajistili celníci ve Studánkách nezdaněné lihoviny a tabákové výrobky za 3984 korun, daňový únik byl vyčíslený na 2250 korun," uvedl Pešek.

Od začátku letošního roku jihočeští celníci zajistili padělky za více než 18 milionů korun. Největší množství zajištěného zboží připadá na textilní výrobky a obuv.


Dobrin Stojcev

Štítky Vladimír Pešek, Česko, alkoholický nápoj, ochranná známka, hračka, Mercedes-Benz, Planá, Slovensko, České Budějovice, Pokémon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští celníci objevili a zadrželi padělané zboží za více než šest milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.