Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeští policisté posílí na Dušičky hlídky v okolí hřbitovů

S blížícím se svátkem Památky zesnulých posílí jihočeští policisté kontroly na parkovištích a v okolí hřbitovů. Policisté také upozorňují návštěvníky hřbitovů, aby byli opatrní a nenechávali v autech cenné věci, řekla v pondělí policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

V souvislosti s blížící se památkou zesnulých připomínají policisté zásadní rady při návštěvě hřbitovů. "Pachatelé krádeží spoléhají právě na neopatrnost lidí, kteří přijíždí ke hřbitovům a v autě si nechají odložené tašky, kabelky s doklady, penězi a dalšími věcmi. Mnohdy ani vozidlo neuzamknou a vzdálí se od něj," řekla Nováková.

Základní radou je podle policie nenechávat v zaparkovaných vozidlech na parkovištích viditelně odložené věci. "Policisté každoročně od konce října provádějí preventivní namátkové kontroly parkovišť a okolí hřbitovů. Upozorňují řidiče, aby byli opatrní, při odchodu od vozidla nezapomněli zkontrolovat uzavření oken, včetně střešního, uzavření zavazadlového prostoru a samozřejmě všech dveří auta," upozornila Nováková.

Policie také připomíná návštěvníkům hřbitovů, především starším řidičům, kteří s vozidlem nejezdí každodenně, aby neopomněli zkontrolovat, zda jejich auto má odpovídající technický stav a zda mají platný doklad o zdravotní způsobilosti.

"Řidiči starší 60 let se musí podrobit lékařské prohlídce. Ta se obnovuje po pěti letech, tedy v 65 letech, poté po třech letech, v 68 letech a od 68 let každé dva roky. A pozor na povinnost zimního obutí svého vozidla. Novela zákona o silničním provozu, která je účinná od 1. srpna tohoto roku, stanovuje novou povinnost v užívání zimních pneumatik. Řidič je budou muset od listopadu použít vždy, když bude na vozovce ležet souvislá vrstva sněhu, ledu či námraza nebo lze tyto jevy vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat," dodala Nováková.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky hřbitov, Dušičky, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté posílí na Dušičky hlídky v okolí hřbitovů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.