Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj-koncert

Ještě před vystoupením skupiny Kabát zažily Budějce koncert z úplně jiné branže. Jihostroj ve velkém stylu pod taktovkou dirigenta Míchala Sládečka smetl v pátém zápasu semifinále play off extraligy volejbalu příbramské Kocoury. A jak se všechno seběhlo?

Po přetahované v úvodním setu, kdy si každý ze soupeřů připisoval po bodu až do stavu 8:7, začal Jihostroj nabírat na obrátkách a první set vyhrál přesvedčivě 25:16. V podobném duchu probíhaly i další dva  sety, které Jihostroj vyhrál 25:13 a 25:14.

Tady by mohla první stručná reportáž z tohoto utkání končit, ale asi by to bylo nespravedlivé, protože jsme přesvědčeni, že musíme ohromnou proměnu našich hráčů vyzdvihnout. A co se vlastně oproti předchozím dvěma zápasům stalo jiného?

Možná pomohl dle slov prezidenta Jihostroje pana Ing.Jana Diviše dnešní dopolední pohovor vedení s hráči. Pan Diviš nám prozradil, že se vedení Jihostroje snažilo mj. hráčům vysvětlit, že jsou důležitější věci na světě, než je sport, že se mají uvolnit a hrát pro radost ze hry.

Další rada se týkala varování před přemotivovaností, která při příbramských zápasech našim hráčům nezdravě svazovala nohy. A diváci ve Všesportovní hale byli svědky toho, že pohovor hráčů s vedením padl na úrodnou půdu. Všichni bezezbytku hráli fantasticky, což dokumentuje fakt, že Jihostroj ani jednou za celý zápas nestřídal.

O motivaci měli ostatně postaráno i domácí diváci, kteří se ze všech sil snažili přehlušit usilovné "bezmozkové" vuvuzely příbramských fanoušků. A my jako redakce jsme přesvědčeni, že se jim to náramně za pomoci skvělého výkonu našich borců povedlo.

Když totiž Jihostroj sbíral jeden bod za druhým, tak "kvíkaly" max. 2 ks vuvuzel a i ty postupně utichaly.

Co napsat závěrem? Snad jen to, že děkujeme našemu týmu ve složení Sukuba, Sládeček, Motys,Torcello, Mach, Fila a Juračka.

Ještě veliká prosba nás diváků výše uvedeným hráčům a nejenom jim (za lajnou byli připraveni neméně kvalitní borci Smrčka, Čajan, Michálek a Dvořák) - Uhrajte prosim Vás ve středu v Příbrami rozhodující čtvrtý bod!!!! Šetřete svoje i naše uši.

Za Vaše diváky děkuje

redakce Drbny

 

 

 

 

 

Štítky Jihostroj, Kabát, České Budějovice, Jan Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj-koncert  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.