Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jiří Kotrba: Rozhodčí měl před prvním gólem Sparty přerušit hru

Nedělní tkání 1. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Dynamem Č. Budějovice a Spartou Praha přineslo atraktivní hru a šest branek. Trenér Dynama Jiří Kotrba uznal kvalitu Sparty, ale zlobil se na rozhodčího Michala Patáka.

"Myslím, že to byl svým průběhem kvalitní a atraktivní zápas a o vítězství Sparty 4:2 rozhodla především kvalita hráčů soupeře. Neřekl bych, že naše mužstvo nějak systémově selhalo. Hráli jsme dobře, bohužel jsme neproměnili řadu šancí," prohlásil kouč domácího celku Jiří Kotrba.

Výsledek však mohl být podle něj jiný, protože sudí se při první brance Sparty dopustili chyby. "Zlobil jsem se po prvním gólu na rozhodčího Patáka, že nepřerušil hru. Nejdřív nám dal výhodu a když jsme přišli o míč, tak hru nepřerušil, hosté potom skórovali. Zápas se mohl vyvíjet úplně jinak," dodal Kotrba.

Trenér Sparty Martin Hašek souhlasil s hodnocením Jiřího Kotrby, že zápas byl atraktivní. "Šest gólů a kvalita hry daly utkání atraktivnost. V prvním poločase jsme měli problémy s pohybem po hřišti a museli jsme si to v kabině vytýkat. Naštěstí jsme dali branku a uklidnili jsme se. Po přestávce jsme hru zpřesnili, zrychlili a soupeř šel také trochu do únavy. Příležitosti jsme proměnili, ale nemůžu říct, že naše hra byla bez nedostatků," řekl Hašek.

Byl velmi spokojený s výkonem záložníka Kamila Vacka. "Jsem rád, že se mu konečně zadařilo i střelecky a dvakrát skóroval. Je to hráč, který v poli velmi pilně pracuje pro mužstvo, vždycky doplňuje útok, ale míče v koncovce ho zatím míjely. Teď si ho našly. Zápas měl výbornou atmosféru," podotkl na závěr Martin Hašek.

"Mám z toho utkání rozporuplné pocity. Hráli jsme proti Spartě vyrovnaný zápas. Naší hře chyběly prostě jen ty dva góly, šancí jsme měli dost," poznamenal k průběhu utkání záložník Dynama Rudolf Otepka, autor branky z trestného kopu na 2:4.

Autor: Pavel Skramlík, Mediafax

Štítky AC Sparta Praha, Jiří Kotrba, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Martin Hašek, Mediafax, Kamil Vacek, Rudolf Otepka, Pavel Skramlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Kotrba: Rozhodčí měl před prvním gólem Sparty přerušit hru  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.