Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kdo má na svědomí vydírání na Hlubocku, již kriminalisté ví

Českobudějovičtí kriminalisté zjistili totožnost podezřelých, který v posledním srpnovém týdnu vydírali staršího muže na Hlubocku. 25. srpna v pozdních odpoledních hodinách přijeli dva muži (46 a 42 let) do jedné vsi u Hluboké nad Vltavou a požadovali po starším muži vydání finanční hotovosti 20 000 korun.

Na to jim majitel domu uvedl, že nic nedluží, že si od nich nic nepůjčil. Oba podezřelí poté vstoupili do dvora a poškozeného násilím natlačili do rohu garáže. Zde po něm již vyžadovali vyšší částku a to 30 000 korun. I na tato slova muž uváděl, že si od nich nic nepůjčil a proto jim nic nedá. Slova vydírání se přitvrdila a oba útočníci začali vyhrožovat, že mu zapálí dům a dali mu poslední šanci na úhradu dluhu do 14 dnů. Na důraz svých slov poté muže fyzicky napadli. Následně od domu odjeli.

Poškozený skutečnost oznámil okamžitě na obvodní oddělení Hluboká nad Vltavou.

Případem se také začala intenzivně zabývat českobudějovická kriminální policie a společně s místními policisty za pár dní zjistili, kdo má vydírání a napadení na svědomí.

V pátek se oba podezřelí vyslechli sdělení obvinění ze spáchání přečinu vydírání a porušování domovní svobody ve stádiu spolupachatelství. Stíhání je prováděno na svobodě.

Zdroj: PČR JČK

Štítky Hluboká nad Vltavou, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo má na svědomí vydírání na Hlubocku, již kriminalisté ví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.