Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Dívka otravu fridexem přežila, matka putuje do vězení

Očekávaný vývoj má případ pokusu o vraždu nezletilé dívky, který se odehrál v pátek večer na jihu Čech. Jak Budějckou Drbnu informoval krajský policejní mluvčí Jiří Matzner, soud dnes ráno schválil, že dvaadvacetiletá matka, která nalila své dceři do jogurtu fridex, bude převezena do vazby.

ČTĚTE TAKÉ: Matka se pokusila zabít svou dceru jogurtem s fridexem

Asi tříletá dívka utrpěla zranění na vnitřních trávicích orgánech a v sobotu byla převezena do motolské nemocnice. Podle její mluvčí Pavlíny Dankové byla holčička ve velmi vážném stavu. Poté, co podstoupila dialýzu, se její stav podařilo stabilizovat a nyní je mimo ohrožení života.

Policie sice podle zákona nemůže oficiálně sdělit, kde přesně se událost stala, rodina ale údajně žije na budějckém sídlišti Šumava.

„Malá je v pořádku, už se směje. Otce propustili včera večer a hned ráno jel za malou do Prahy. Oba jsou už v pohodě, ale Andule bych dala křeslo. Pro rodinu už je stejně mrtvá...“ napsala v neděli odpoledne do facebookové diskuze jedna z čtenářek Budějcké Drbny.

Ženě za tento hrůzný čin, v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, anebo trest výjimečný. Policii se k pokusu o vraždu přiznala. „Motiv jejího činu ale zatím zůstává neznámý,“ řekl Matzner.

Štítky otrava, fridex, jogurt, matka, pokus vraždy, jižní Čechy, Policie ČR, vazba, vězení, soud, Drbna.cz, Česko, Pavlína Danková, Fakultní nemocnice v Motole, Praha, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

:-(( To známe, zjistí se že je duševně nemocná, bude se léčit a tím to hasne.

Úterý, 21. ledna 2014, 14:28Odpovědět

Badaxe Kocour

Proč nezavedou trest smrti? Na to je jednoduchá odpověď, protože je spousta blbů, kteří melou o "justičním omylu", jenže to je jen blábol hlupáků, nikdo přece netvrdí že by trest smrti měl být běžný, ale v případě jako je tenhle, kdy žádné pochyby nejsou, by byl samozřejmě na místě. A představa že taková hyena dostane pár let a následně ji někdo jako byl Havel pustí (jeho slavná amnestie se týkala i vrahů) je docela šílená. Trest smrti je prostě trest který pro podobné případy chybí. Ostatně dementní představa jak se v kriminále někdo převychová je ze stejného "soudku". Kolik asi procent lidí kteří sedí se tam změní k lepšímu? Pro většinu je to jen oddychovka mezi trestnou činností, případně doškolovací kurz. To dítě za nic nemůže a to že si nějaká svině na něm léčí své mindráky je prostě zrůdnost, která by si trest smrti zasloužila. A pro ty nadšence jejích práv, je mi u (_!_) jaké měla problémy, to ji prostě nijak neomlouvá a pro ty měkosrdcaté co nad ní zamáčknou slzu, měli by si uvědomit, že dítě sice přežilo, ale etylenglykol obvykle zásadně poškodí ledviny, takže se může i stát že ta dnes malá holčička bude celý život odkázána na dialýzu, jen proto že její "matka" je lidský odpad.

Pondělí, 20. ledna 2014, 18:14Odpovědět

Petra Šubova

Nechápu proč tu nezavedou trest smrti,jako je v jiných zemích. :o( Holčičce přeji brzké uzdravení a mnoho štěstí a zdraví v životě a otcovi velké PODĚKOVÁNÍ že ji zachránil,a přeji mu hodně sil do života.

Pondělí, 20. ledna 2014, 12:49Odpovědět

Dívka otravu fridexem přežila, matka putuje do vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.