Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Krumlovsku utonuli dva muži, kteří se koupali ve Vltavě

Obrovská tragédie se odehrála dnes odpoledne na jezu v Loučovicích na Českokrumlovsku. Při koupání ve Vltavě se utopili dva muži, podle serveru iDNES.cz se to byli otec (59) se synem (35). Třetí plavec, čtyřiatřicetiletý kamarád mladšího z mužů, skončil v nemocnici, kde bojuje o život.

Jako první dostali zprávu o tonutí třech plavců minutu po půl druhé zdravotníci. „Starší muž náhle zmizel pod hladinou a další dva ve snaze ho zachránit se začali také topit. Z vody byli vytaženi za pomoci hasičů z Loučovic a Frymburku,“ sdělila médiím mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Podle mluvčí hasičů Venduly Matějů jako první tonoucím pomáhali vodáci, naneštěstí už ale bylo pozdě. „U všech mužů byla zahájena nepřímá srdeční masáž, zajištěny dýchací cesty a aplikovány léky. Bohužel u dvou z nich se nepodařilo obnovit srdeční akci a lékař konstatoval jejich smrt,“ potvrdila Petra Kafková.

Třetího čtyřiatřicetiletého pacienta, který byl z vody vytažen asi padesát metrů pod jezem, se zdravotníkům podařilo stabilizovat a byl letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. „Jeho stav je velmi vážný,“ dodala mluvčí Kafková.

Dnešní tragédie je vyšetřována policisty. „Ti zjišťují, jakou roli hrál v celém případu alkohol,“ řekl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Do Loučovic byla bezprostředně po smutné události vyslána na pomoc pozůstalým psycholožka hasičského záchranného sboru.

Štítky utonulí muži, otec se synem, Loučovice, Českokrumlovsko, Vltava, okres Český Krumlov, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Frymburk, Nemocnice České Budějovice, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Krumlovsku utonuli dva muži, kteří se koupali ve Vltavě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.