Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragickou nehodu u Nažidel nepřežil 57letý muž

Mezinárodní silnice E55 u Nažidel na Českokrumlovsku si vybrala další oběť. V úseku, kde se před téměř jedenácti lety odehrála tragická havárie dálkového autobusu, po které zemřelo 20 lidí, dnes odpoledne opět vyhasl lidský život. Hlavní tah do Rakouska byl zcela uzavřen.

Středeční srážka třech osobních vozidel se stala po 13. hodině asi 70 metrů od místa nehody autobusu ve stoupání. Jedna osoba bohužel zemřela,“ řekl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

„Řidič Fordu Focus C-Max při jízdě do úžlabiny mezi kopci pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a sklonu komunikace, přičemž se mu rozkolíbal přívěs s dřevěnými hranoly, vyjel do protisměru a střetl se čelně s protijedoucí Škodou Felicia,“ popsal nehodu policejní mluvčí.

Jak dodal, dřevo se při kolizi rozsypalo na silnici. Lehce poškozený byl ještě Nissan Navara jedoucí za felicií, který narazil do přívěsného vozíku.

Budějcké Drbně se ve čtvrtek přihlásili očití svědci, podle nichž k čelnímu nárazu při této nehodě nedošlo - ford totiž neměl přední část poškozenou!

Sedmapadesátiletý řidič felicie podlehl těžkým mnohačetným poraněním ještě před příjezdem záchranářů. Jeho stejně stará spolujezdkyně utrpěla těžká poranění hrudníku, pánve a dolních končetin.

„Po ošetření a stabilizaci stavu ji záchranáři převezli na traumacentrum českobudějovické nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Kafková s tím, že nikdo další nebyl zraněn.

„Kapličtí hasiči prováděli vyproštění, zajištění havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin,“ dodala mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Frekventovaná silnice první třídy byla až do 18 hodin zavřená.

„Podle našich informací se tvořila kolona už od kruhového objezdu v rakouském Freistadtu, v opačném směru kamiony stály ještě ve Skoronicích,“ doplnil Milan Bajcura.

Foto a video: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, smrt, Nažidla, Českokrumlovsko, smrtelná nehoda, silnice, Rakousko, okres Český Krumlov, Škoda Felicia, Ford Focus, Ford Motor Company, Policie České republiky, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marek Huřťák

ajajajaj

Pátek, 24. ledna 2014, 05:52Odpovědět

Tragickou nehodu u Nažidel nepřežil 57letý muž  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.