Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Po ranní nehodě na Husovce zemřel 25letý mladík

Život mladého řidiče vyhasl v neděli ráno po nehodě, která se stala krátce před půl sedmou na Husově třídě poblíž křižovatky se Strakonickou. Mini Cooper s 25letým mužem za volantem tady narazil do sloupu a skončil na střeše. Mladík svým zraněním podlehl při převozu do nemocnice.

Zatímco čtyřiadvacetiletá dívka vyvázla z vážné nehody s lehčími zraněními hlavy a ze zdemolovaného auta vylezla sama, podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petry Kafkové řidič při nárazu utrpěl mnohačetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. Ve voze navíc zůstal zaklíněn.

„Po vyproštění museli zdravotníci mladíka resuscitovat a následně byl v kritickém stavu transportován do nemocnice. Bohužel během převozu došlo k opětovnému selhání životních funkcí a přes veškerou snahu záchranářů zemřel,“ potvrdila Kafková.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. „Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ sdělila tisková mluvčí Policie ČR Lenka Holická.

Podle informací MF DNES však řidič projel křižovatku na červenou, čehož si všimla hlídka policie, a tak ho vyzvala k zastavení. Jak píše deník, auto začalo zpomalovat a vypadalo to, že u policistů skutečně zastaví. Místo toho však řidič nečekaně sešlápl plyn a začal ujíždět. Hlídka pak už přijela k havarovanému vozidlu.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, smrt, Husova třída, Strakonická ulice, České Budějovice, náraz do sloupu, Mini Cooper, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Policie České republiky, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koláček Leoš

Názory některých pisatelů jsou na ránu do hlavy!!

Pondělí, 10. března 2014, 09:23Odpovědět

Po ranní nehodě na Husovce zemřel 25letý mladík  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.