Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Svou uškrcenou dceru vraždící matka zakopala na zahradě

Trest odnětí svobody až na 20 let hrozí dvaatřicetileté ženě, která podle obžaloby vloni po porodu uškrtila svou dceru. Mrtvé novorozeně podle vlastní výpovědi několik měsíců skrývala doma a pak je zakopala na zahradě. Případ začal včera řešit českobudějovický krajský soud.

Tragédie se stala ve Chvaleticích na Písecku. Mladá žena předtím porodila už sedm dětí. „Udělala jsem to ze strachu z ostudy. Styděla jsem se za to, že jsem asi už podeváté těhotná,“ uvedla ve čtvrtek před soudem s pláčem žena, která dítě porodila doma na záchodě.

Těhotenství před okolím tajila a ani nenavštěvovala lékaře. U soudu líčila, že dítě nemohla porodit. Proto za něj zatáhla a přetrhla pupeční šňůru. „Pak jsem vzala tepláky, omotala jsem je kolem jejího krku a utáhla,“ řekla obžalovaná.

Uvedla, že mrtvé tělo zabalila do županu, vložila do igelitového pytle a schovávala v domě několik měsíců. Až když se odstěhovala ke svému novému příteli, mrtvou dceru zakopala do země. „Nemohla jsem se celou tu dobu na ten pytel podívat, nemohla jsem překonat to, co jsem udělala,“ řekla.

Tvrdí, že holčičku měla se svým manželem, se kterým však už v tu dobu nežila ve společné domácnosti. Spolu předtím zplodili sedm dětí, čtyři z nich však odložili do ústavu a následně si je osvojili jiní lidé.

O dva syny a dceru se nyní stará manžel se svou současnou družkou. Obžalovaná následně se svým přítelem otěhotněla znovu a letos v únoru se jí narodil chlapec. I ten je momentálně v kojeneckém ústavu.

Žena dnes uvedla, že si neuvědomuje, zda holčička po porodu žila. V přípravném řízení u policie však vypověděla, že zaslechla nějaké zvuky. „Nevím, jestli po porodu plakala,“ řekla obžalovaná a vzápětí odmítla dále vypovídat.

Podle státní zástupkyně Dagmar Šimákové nejde o klasickou vraždu novorozeného dítěte matkou. Za to by obžalované hrozil maximálně osmiletý trest. Šimáková uvedla, že okolnosti tohoto případu však této kvalifikaci neodpovídají.

Líčení pokračuje dnes výslechem dalších svědků.

Zdroj: ČTK

Štítky Krajský soud České Budějovice, líčení, vražda novorozence, Chvaletice, Písecko, porod, okres Písek, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svou uškrcenou dceru vraždící matka zakopala na zahradě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.