Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bill Evans a Michael „Patches“ Stewart zakončí středoevropské turné v Českých Budějovicích

Držitel Grammy a pravá ruka Milese Davise, americký saxofonista Bill Evans vystoupí 24. listopadu v Jazz and Blues Club Highway 61 v Budějovicích

Pouze ve dvou českých městech mají diváci možnost zhlédnout tuto mimořádnou hudební sestavu - Bill Evans, M. Patches Stewart v doprovodu slovenského AMC Tria.

Koncertovat budou především na Slovensku a také v polských Gliwicích, kde spolu i 23. listopadu natočí studiové album. A na úplný závěr společného setkání zahrají právě v Českých Budějovicích. Koncert v nekuřáckém prostředí proběhne v klubové scéně Highway 61 pro maximálně 140 diváků, v rámci celoročního projektu Jihočeský jazzový festival, který s podporou skupiny ČEZ přiváží do jižních Čech světová jazzová jména.

Bill Evans - americký saxofonista a světová extratřída, pravá ruka Milese Davise, se kterým natočil tři alba. Spoluhráč Herbieho Hancocka, Warena Hayese, Willie Nelsona a mnoha dalších star dosud vydal 19 vlastních alb a na nespočtu dalších vystoupil jako sideman. 

Michael „Patches“ Stewart - trumpetista, rodák z New Orleans, s precizní technikou a nezaměnitelným feelingem se stal profesionálem již v šestnácti a ostruhy získal u Milese Davise. Poté jeho umění využívali třeba Quincy Jones, David Sanborn, George Duke, Whitney Houston, Al Jarreau a Marcus Miller. Hraje v Čechách poměrně často, vloni absolvoval řadu koncertů nejen s AMC Trio, ale též s kvintetem Nikolaje Nikitina.

AMC Trio patří mezi nejkvalitnější jazzová uskupení v Čechách a na Slovensku a po Evropě doprovází často velká jazzová jména.

Vstupenky je možné koupit v klubu Highway 61 a v síti cbsystem.cz.

Tisková zpráva

Štítky Bill Evans, České Budějovice, Miles Davis, Grammy Award, Slovensko, Herbie Hancock, Willie Nelson, ČEZ, Česko, turné, Whitney Houston, Quincy Jones

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bill Evans a Michael „Patches“ Stewart zakončí středoevropské turné v Českých Budějovicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.