Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeský kraj pořádá vůbec první reprezentační ples, ponese se v olympijském duchu

Takový reprezentační ples doposud v Jihočeském kraji chyběl. To se ale mění v letošním roce. V roce, který má pro malebné jižní Čechy takřka světový podtext. Pavilony T1 a T2 výstaviště uvidí 13. února první Jihočeský ples, jenž nese podtitul Jižní Čechy olympijské.

Moderátory plesu, který pořádá Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeskou komorní filharmonií, budou Lenka Vacvalová a olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle. Samotný program se ponese v duchu olympiády, která se v letošním roce uskuteční v brazilském Rio de Janeiru. Akci tak pomáhají připravovat zástupci Českého olympijského výboru. I proto by se na plese měly ukázat tuzemské sportovní hvězdy. 

Už samotná výzdoba pavilonu T1, kde se reprezentační ples uskuteční, bude v brazilském stylu. Svou roli budou hrát také barvy olympijských kruhů a nebude chybět rovněž latinskoamerická kapela s brazilskými tanečníky. O příjemnou atmosféru se budou starat hostesky v kostýmech brazilských tanečnic. V průběhu večera se nálada přenese do olympijské symboliky, bude však zachován nádech reprezentačního plesu.

A jak bude vypadat samotný program? Vše odstartuje takzvaná kontinuální show. Propojovat se v ní budou různé multimediální nástroje a živé vstupy. Chybět nebudou různé animace, videa, videomapping, ale také živé obrazy nebo vzdušná akrobacie v olympijských kruzích. Patnáctiminutové představení vystřídá úvodní slovo moderátorů a hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly.

Po tradičním sólovém předtančení přijde na řadu první taneční blok s hudebním podkresem Jihočeské komorní filharmonie. Hodinu nato uvidí účastníci další akrobatické vystoupení, při kterém dojde k oživení symbolů olympisjkých sportů. Desetiminutovou show plnou silové akrobacie vystřídají oblíbení Melody Makers v čele s Ondřejem Havelkou. Hudebním hřebem večera ale bude slovenská zpěvačka Jana Kirschner.

Do programu vstoupí i slovenské dívčí kvarteto Forsomeone a jihočeská hudební stálice HE band. První ročník Jihočeského plesu poté zakončí tradiční diskotéka, při které většina tanečníků jistě zrychlí na parketu svůj pohyb. „Na reprezentačním plese Jihočeského kraje se budete mít možnost rozehřát. A udržte si, prosím, toto tempo i pro celý rok, protože Jižní Čechy olympijské vás v klidu polehávat na kavalcích nenechají,“ zve hejtman Jiří Zimola.

Veškeré další informace naleznete na webových stránkách Jihočeského plesu, kde si rovněž můžete zakoupit i vstupenky na slavnostní akci s olympijskou atmosférou. 

Štítky Jihočeský kraj, ples, olympijské hry, tanečník, Roman Šebrle, Lenka Vacvalová, Jiří Zimola, kongresové centrum, Český olympijský výbor, Rio de Janeiro, Jana Kirschner, Ondřej Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj pořádá vůbec první reprezentační ples, ponese se v olympijském duchu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.