Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

A SweetWater Trick? jsou mrtví, přivítejte kapelu Alike

Nikde žádná oficiální zmínka, ale štěbetají si o tom snad i ti pomyslní ptáčci na střeše. Velešínští A SweetWater Trick? jsou po více než deseti letech minulostí. Alespoň tedy zčásti. Kluci spolu pokračují dál – v rozšířené sestavě a s novým názvem Alike. Proč? Odpovědi jsme hledali u baskytaristy Jirky Jantače.

Je pravdou, že jsou A SweetWater Trick? minulostí? Proč jste se rozhodli pro tak radikální změnu?

Musím říct, že po delším přemýšlení a docela radikálních změnách v kapele jsme se rozhodli, že změníme název a o trochu více ho zjednodušíme, aby se lépe vyslovoval a lépe se pamatoval. Vznikla tak kapela Alike.  Přišli noví kytaristé Henrich Lendacký a Roman Knop z dnes již neexistujících X-Left to Die a frontman Kája, který hrál na kytaru a zpíval, dnes už jen zpívá.

Nemrzí tě trošku, že jste zahodili něco, co jste dlouhé roky budovali? Že jste se vlastně vědomě postavili zpět na startovní pásku?

Nemrzí. Jistě jsme cítili nějaký posun, více se hrálo, více jsme se dostávali do povědomí… Nicméně, myslíme si, že si nás lidé najdou. V podstatě pokračujeme dál jen pod jiným názvem. Malinko zpřístupníme hudbu, tak aby byla srozumitelná pro každého, ale řekl bych, že stále budeme víceméně znít jako A SweetWater Trick?  Asi jsme potřebovali, nebo potřebujeme nové výzvy. Proto ta změna.

Je tedy mezi kapelami výraznější rozdíl?

Alike je rozdílná kapela v tom, že máme více členů a více se budeme soustředit na melodické linky naší tvorby. Věříme i ve více fanoušků, pro které to vlastně děláme. Stejně tak ve více zajímavějších akcí. Již  je něco v přípravě a potvrzené, ale to si zatím nechám pro sebe. Sledujte naše stránky, kde se vše dozvíte.

Dá se předpokládat, že v repertoáru zůstanou některé skladby z éry A SweetWater Trick?

Ano, máme tam pár skladeb, které fungují docela dobře, a i z nostalgie si je necháme. To ale neznamená, že netvoříme nové věci. Naopak s příchodem kytaristy Romana se začalo tvořit téměř okamžitě a rozhodně se máte na co těšit.

Co nás tedy nyní čeká? První demo? Klip? Nebo rovnou album?

Určitě se letos dočkáme klipu a několika singlů. Nechci moc prozrazovat, ale pokud to vyjde, mohlo by se dokončit i další album. Uvidíme, nechme se překvapit. Každopádně můžu slíbit klip a merchandise.

Koncertní premiéra už je naplánována?

Alike vlastně již první koncert má za sebou a další akce jsou naplánované. Pro našince se v nejbližší době objevíme v Českých Budějovicích - 26. března ve Fabrice. Další akce budou na našich stránkách, kde jednotlivé zastávky zveřejníme. Koncerty určitě budou stát za zvážení návštěvy.

Zůstává i nadále tvůrčí stránka na Karlovi, který byl doposud vůdčí osobností kapely?

Tvůrčí stránka se nám rozdělila mezi Romana a Karla. Chci poděkovat Romanovi, že se rozhodl mezi nás přijít a hrát s námi, protože není legrace jezdit z Chomutova do Velešína na zkoušky. I přesto spolupráce funguje. Roman se zapojil okamžitě, i díky němu máme připravené nové skladby, které budeme postupně vypouštět do éteru. Jak říkám, spolupráce Káji a Romana funguje moc dobře.

Štítky hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A SweetWater Trick? jsou mrtví, přivítejte kapelu Alike  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.