Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Nabitý program kin vás přenese do Thajska i na koncert Queen

Jak se vrátit v čase? Stačí v neděli zajít do multikina CineStar na záznam koncertu Queen z roku 1975. Nedočkaví fanoušci můžou nový český film Polednice zhlédnout už ve středu a pro děti je připravena Dětská neděle. Zajímavou filmovou nabídku nabízí také kino Kotva.

Úterý 23. února

České Budějovice

Radovanovy radovánky - Malé divadlo - 10:00
Přijďte se radovat z mála na pozitivní pohádku o radosti. O radosti z toho, že svítí slunce. O radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Napsali Zdeněk Svěrák a Jiří Jelínek.

Interaktivní prohlídka divadla - Jihočeské divadlo - 11:00
Poznejte divadelní prostor skrze „bojovou“ hru! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Interaktivní prohlídka divadelních prostor, kam se běžný divák nedostane.

Galerijní tvořivá dílna - Galerie Mariánská - 16:00
Dílna modelování. Pravidelná tvořivá dílna pro děti od 4 let v příjemném galerijním prostředí. Na této kreativní dílně se budou věnovat výrobkům ze samotvrdnoucí hmoty.

Vokův pes Vilém, Jiří Bilbo Reidinger - Jihočeská filharmonie - 17:00
Muzikálové představení vzniklo k projektu Rok Růže (400 let od úmrtí posledního z Rožmberků) pro Jihočeský kraj.

Škola základ života - Jihočeské divadlo - 19:00
Noblesní i třeskutě vtipná hudební retro komedie Jaroslava Žáka, kterou se nejen díky slavnému filmu Martina Friče bavíme už bezmála osmdesát let.

Carole Greep: Úhlavní přátelé - Divadelní sál DK Metropol - 19:00
Svěží francouzská komedie o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství, aneb co způsobí neopatrné zacházení s mobilem při cestě autem na návštěvu nejlepších přátel.

Středa 24. února

České Budějovice

Jak jsem byl Cyrano - Malé divadlo - 17:00
Příběh koktavého Jakuba, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob. Cyrano z Bergeracu v úpravě pro jediného herce!

Polednice - multikino CineStar - 18:30
Předpremiéra pouze pro členy CineStar klubu. Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou. Kolem Elišky se postupně začínají spřádat sítě prokletí.

Muž sedmi sester - Jihočeské divadlo - 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Pro opravdového muže není nic nemožné! Parta mladých recesistů se předhání ve vymýšlení šíleností. Jeden z nich chce dokázat nemožné - svést během sedmi dnů sedm sester, členek neskutečné rodinné kapely, hlídaných posedlou matkou.

Poker face - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Světová hvězda v pokeru, milionářka, cynická čtyřicetiletá bestie, bývala před dvaceti lety dívkou cinkající klíči, plnou ideálů a víry, že „dobro a láska zvítězí nad lží a nenávistí“. Teď má dvacetiletou dceru, která je se 14,3 % pravděpodobností dcerou Václava Havla, a moc si s ní neví rady.

Satinsky Lab - Velbloud Music Bar - 20:00
Pravidelný pořad oblíbené elektrolaboratoře, kterou tentokrát povede Satinsky. Jako host se připojí Jadran a Host za trest.

Tančírna - latinsko-americké tance - Café Klub Slavie - 20:00
Dvakrát do měsíce si můžete užít rytmy salsy. Máte možnost vyzkoušet si ji jako úplný začátečník, nebo pokročilý. Při kurzech navíc získáte nové přátele. 

LiStOVáNí / Kafe a cigárko - Malé divadlo - 20:30
Marie Doležalová (Divadlo na Fidlovačce / Comeback / Stardance) si začala psát blog, jen tak pro radost a pro své kolegy z divadla, aby je pobavila. Ale záhy Kafe a cigárko začalo bavit lidi mnohem víc, než by se Marie nadála. Taky za něj získala cenu Magnesia Litera.

Bassline Night / Freezer - Komiks - 21:00
DJ's: Freezer, Dirty Boy, Brock

Dance Boom Party - Bar Broukárna - 21:00
K tanci zahraje DJ Marek Anděl.

Čtvrtek 25. února

České Budějovice

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 17:00
Komická opera o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz. Že nevíte, jak se doslova přes noc stát rovnou šlechticem? Stačí, když podobně jako švec Toník večer přeberete a ráno se místo v hospodě vzbudíte na zámku.

Pohani - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Do rodiny, která právě prochází krizí, nečekaně zavítá hluboce věřící babička. A bez ptaní se usadí natrvalo. Počáteční rozpaky a nevoli dětí vystřídá úžas, protože se začnou dít zázraky. Jsou nečekané úspěchy a zisky opravdu výsledkem babiččiných modliteb?

CineStar
V kinech tento týden startuje dobrodružná fantasy Bohové Egypta a romantické drama Brooklyn.

Pátek 26. února

České Budějovice

Žena jako druh - Jihočeské divadlo - 19:00
Slovo je mocná zbraň. Zvlášť v ruce obratné spisovatelky, která si z provokace udělala skvělý byznys. Její knihy Naprostá bezvýznamnost mužské sexuality, Oškliví podvádějící parchanti, Láska a jiná sprostá slova nebo Za vším hledej postel se staly bestsellery.

Rapoviny vol. 2 - Velbloud Music Bar - 20:00
Show, která se zakládá na rapových novinkách z Českých Budějovic a časem i z celé ČR.

Fatal Noise - Komiks - 21:00
Fatal Noise DJ's: Bebe, Nana DJ Al3rt /Cirkus Alien/ tech house, acid, techno.

Valentine Openparty.cz - K2 - 21:00
Další akce portálu www.openparty.cz v Ká dvojce! Happy Valentine Openparty.cz: welcome drink pro studenty (průkaz ISIC), akční XXL kýble Openparty týmu, Amorova hlídka aneb párty hostesky, tradiční KKphoto fotokoutek s rekvizitami, DJ Daniel Čechtický.

Sobota 27. února

České Budějovice

Saturnin - Jihočeské divadlo - 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Země úsměvů - DK Metropol - 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním Své srdce tobě dám navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Aiwa! hafla - SUD - 19:00
Taneční večer skupiny Aiwa! tribe a hostů. Aiwa! tribe se věnuje především skupinovému improvizačnímu tanci tribal dance a flamencu, tančí ale i další styly (moderní a klasický orientální tanec, egyptský folklór, bollywood, tanec s rekvizitami a další).

Věda pro každého - Géčko - 11:00

Po roce se do českobudějovického nákupního centra Géčko vrátí vědci z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích! Stovkám dětí a jejich rodičům dokáží, že chemie a fyzika nerovná se nuda, nýbrž pořádná zábava. I tentokrát lidé mohou počítat s interaktivní vědeckou show, která je naplánována hned pětkrát - v 11, 12, 14, 15 a 16 hodin. Odborníci na pokusech předvedou, že se k vědním oborům, jako je chemie a fyzika, dá přistupovat hravě.

Arte Della Tlampač - Lobotomie k poslechu i tanci - Horká Vana - 19:30
Nové pásmo skečů tak originálních, že u nich ani nechcete vědět, jaké pomatení myslí je za jejich původem. Zatím pro vás ale máme jen informaci, že moc nevíme, kdo v tom bude hrát (podle toho, kdo ten den přijde), ani jaké přesně budou kostýmy či rekvizity (podle toho, co se najde v tom pytli vzadu v zákulisí).

F.O.B. + Rooms Of Silence + Muggles - mcFabrika - 20:00
F.O.B. - death/metalcore, Rooms Of Silence - melodic metalcore, Muggles - metalcore.

Ragga Fucking Jungle vol.XIII - Komiks - 21:00
Rajjagunjle Rockers: Devyb & You2.

Vypsaná fiXa - Café Klub Slavie - 21:00
Vypsaná fiXa - energie ze San Piega. Márdi, Mejla, Mejn a Pítrs. Mejla zleva na kytaru, Mejn zprava na basu, Pítrs vzadu na bicí a Márdi uprostřed na mikrofon a na kytaru.

Hluboká nad Vltavou

Taneční ples - Parkhotel - 20:00
Společenský ples Rotary klubu.

Neděle 28. února

České Budějovice

Zootropolis: Město zvířat - multikino CineStar - 14:00, 15:00
V rámci Dětské neděle zavítejte na promítání filmu Zootropolis: Město zvířat a doprovodný program jazykové školy Lingo, Viva Bambini soukromé MŠ a ZŠ, a Funparku Panda.

Rumcajs loupežníkem - Divadlo U Kapličky - 15:00
Vyprávění ševce Rumcajse o tom, jak se nedobrovolně stal loupežníkem, jak přelstil jičínskou vrchnost a kdo mu v lese Řáholci se vším pomáhal.

Queen: A Night in Bohemia - multikino CineStar - 18:00
Všechny příznivce a fanoušky legendární skupiny Queen zveme na unikátní záznam koncertu ze Štědrého dne roku 1975 na stadionu Hammersmith Odeon v Londýně.

Hluboká nad Vltavou

Filmové představení pro děti Řachanda - KC Panorama - 17:00
Komedie, pohádka o princezně a dvou kamarádech, kteří se neživí vždycky úplně poctivě.

Pondělí 29. února

České Budějovice

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Taje Thajska - Kino Kotva - 17:00
Zlaté lesklé chrámy, zapálené kouřové tyčinky, cinkání drobných mincí, monotónní modlitby, vůně kokosové polévky, spousty malých krámků, záplavy úsměvů, písmo, které nikdo nepřečte, indičtí sloni, rozpustilé opice, které je obklopují po celou dobu naší cesty napříč severním Thajskem - a nad tím vším shlíží moudré oči Buddhovy. Cestovatelské promítání.

Detroit 442 (US), Vostrej Heřmánek - Velbloud Music Bar - 20:30
Kapela z Detroitu, která to umí rozjet a Vostrej Heřmánek - Budějcký kvartet vostrejch hochů. Punk / garage night.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky kino, koncert, Queen, České Budějovice, Cinestar, divadlo, Thajsko, Jihočeské divadlo, tanec, Metzlův dům, William Shakespeare, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Nabitý program kin vás přenese do Thajska i na koncert Queen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.