Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

GLOSA: Oscar pro Rockyho? Byla by to satisfakce

Leo sem, Leo tam… Už několik let říkám, že DiCaprio nemá mezi mainstreamovými herci konkurenci. Alespoň z mého pohledu. Proto jsem rád, že si Oscara nakonec odnesl. Ta mediální masírka posledních týdnů už mě ale trošku otravovala. V Leově stínu se bohužel ocitla další velká osobnost, které jsem letos držel palce i u nohou - Sylvester Stallone. Nominován nebyl za hlavní roli, nýbrž roli vedlejší ve snímku Creed.

Proč jsem mu tolik fandil? Protože by to byla úžasná satisfakce… Roky se do něj naváží celá řada kritiků. Dokola omílají, že neumí hrát, že je to (respektive byla) jen chodící hora svalů a tak dále. Postavit však italského hřebce do stejné linie s Dolphem Lundgrenem, Jean Claudem Van Dammem, Arnoldem Schwarzeneggerem či dokonce Chuckem Norrisem mi přijde naprosto nemístné.

Stallone má na kontě celou řadu úžasných dramatických rolí, z nichž samozřejmě tou nejznámější je Rocky. Vzpomeňme ale i na geniální jedničku Ramba (a netvrďte mi, že je to jen tupý akčňák), syrový Kriminál či uvolněnější, ale skvěle zahraný film Zpátky do ringu. Ostatně přišlo vám snad, že by se Stallone vedle De Nira ztrácel? Samozřejmě měl i nejedno slabší období, natočil nejeden film poplatný době, ale kdo ne?

Je mi jasné, že je jednoduché se strefovat do herců, jako je Sylvester Stallone. Tento borec má ale mé hluboké uznání. Pro mě bude Rocky vždycky hrdinou, a je jedno, že nemá ve vitríně pozlaceného plešouna. Ale škoda, leckomu by vytřel zrak!

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky Ceny Oscar, Rocky, Sylvester Stallone, Creed, Leova, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Jean Claude, Robert De Niro, Rambo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Oscar pro Rockyho? Byla by to satisfakce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.