Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Red Bull Tour Bus 2016 chystá velkolepou hiphopovou událost

Střecha vytuněné karosy Red Bull Tour Bus letos bude hostit aspiranta na událost roku tuzemského hip hopu. Svůj comeback na ní naplánovaly legendy žánru Indy & Wich a netradiční tvář zde představí jeden z nejpopulárnějších tuzemských rapperů současnosti Paulie Garand s Kenny Roughem. Nepůjde o obyčejné koncerty, obě party totiž doprovodí živá kapela Champion Sound. Red Bull Tour Bus vyjede poslední dva víkendy v červnu. O tom, kam zamíří, můžete do konce dubna rozhodnout sami.

Jaké město má řidič Red Bull Tour Busu zadat do navigace, do 30. dubna ovlivnit hlasováním na stránkách RedBull.cz. Na výběr je ze sedmi lokalit: Brno, České Budějovice, Jihlava, Kroměříž, Liberec, Olomouc a Ústí nad Labem. Na stejných stránkách se v premiéře objeví i zbrusu nové klipy obou headlinerů a všechny důležité informace.

Slovo headlineři je v případě letošního programu na místě, protože obě party si vlastní cestou vydobyly svůj respekt a početné publikum. Indy & Wich patří ke klasikům žánru, kteří už na přelomu tisíciletí pokládali jeho základy. DJ Wich pozici nejvyhledávanějšího producenta, který svým dotekem mění beaty ve zlato, potvrdil předloni v říjnu ve velkém sále pražské Lucerny, jenž za doprovodu kapely Champion Sound a asistence špiček tuzemského rapu dvakrát po sobě vyprodal. Právě tehdy se zrodil nápad na comeback trojice Indy & Wich, která měla dlouhá léta tvůrčí pauzu. „Na Red Bull Tour Bus budeme hrát starý i novější věci. Co ale bude určitě jinak, je hraní s živou kapelou, což bude výzva. Jsem zvědavej, jak budou naše tracky znít v novém kabátu, navíc se skvělým zvukem a světly, které jsou u Red Bull Tour Bus naprostý standard,” těší se na comeback rapper Indy, který to s koncem života kyperského poustevníka evidentně myslí vážně. V rámci obnovené spolupráce totiž Indy & Wich na RedBull.cz vydají i novou skladbu a k ní videoklip.

Hvězdou Red Bull Tour Bus bude také liberecký patriot a jeden z nejčinnějších rapperů současnosti Paulie Garand, který dokázal, že kvalitní hip hop nemusí sídlit jen na pražské adrese. Poprvé na sebe upozornil ještě společně s Lipem a Kennym Roughem poetickým a emotivním pojetím rapu ve formaci Básníci před mikrofonem (BPM). Na jejích základech pak dokázal vybudovat úspěšnou sólovou kariéru. Jeho jméno vyprodává kluby napříč republikou a většina kusů z jeho módní značky Garand Brand je rozebraná dřív, než stačí designy zveřejnit na internetu. Svoje rapové kvality potvrdil i na loňské desce Boomerang, kterou předznamenal letním hitem Prdele v plamenech, k němuž symbolicky připravil beat právě DJ Wich. Na Red Bull Tour Busu mu záda bude krýt jeho dlouholetý producent Kenny Rough.

Oba rapové spolky se navíc budou opírat o formaci Champion Sound, která má už v tuzemském hip hopu bez přehánění kultovní pověst. Talentovaný saxofonista Radimo ji původně sestavil pro Prago Union a od té doby už několikrát ukázal, že pokud u nás někdo ví, jak má znít hip hop naživo, je to on.

Red Bull Tour Bus je stylově předělaná Karosa ŠL 11, která coby unikátní mobilní hudební stage v uplynulých letech objížděla především české festivaly. Na své střeše hostila esa, jakými jsou kapely PSH, Skyline, Wohnout, N.O.H.A. či Mydy Rabycad. Kromě unikátních hudebních zážitků letos do měst, která si zvolí fanoušci, přiveze i vylepšený světelný park doplněný novou LED obrazovkou. Koncerty hlavních vystupujících navíc na afterparties doplní ostřílení dýdžejové jako Robot, Orion a další.

Další info o Red Bull Tour Bus Tour 2016 sledujte na www.redbull.cz/tourbus.

Tisková zpráva

Štítky Red Bull, DJ Wich, hudební skupina, rap, Paulie Garand, koncert, Brno, České Budějovice, Jihlava, Liberec, Olomouc, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Red Bull Tour Bus 2016 chystá velkolepou hiphopovou událost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.