Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TOP 10 Budějovického Majálesu 2016

Nevyznáte se v programu studentského festivalu Majáles 2016? Přečtěte si naše tipy na top akce a hned budete mít jasno, kde nesmíte chybět! Majáles probíhá v týdnu od 23. do 27. května na různých místech Českých Budějovic.

1. Best of Brutal Relax Show
Úterý / 17:30 / Měsíc ve dne
Myslíte si, že jste v kině a v televizi viděli už úplně všechno? Že vás už nic nepřekvapí? Z tohoto omylu vás vyvede kolekce krátkých filmů Best of Brutal Relax Show. Tyhle kraťasy z celého světa jdou proti zažitým konvencím neotřelou formou i šokujícím či nekorektním obsahem.

2. Miniveletrh Studuj a pracuj v zahraničí
Středa / 14:00 / Sokolský ostrov
Zajímáte se o studium v zahraničí? Hledáte nové možnosti pro sebe nebo pro vaše neposedné dítko? Pak si nenechte ujít Miniveletrh Studuj a pracuj v zahraničí, který proběhne na Sokoláku ve středu mezi 14. a 18. hodinou. Poraďte se o svých plánech s odborníky a poznejte společnosti, které zprostředkovávající studijní, pracovní, jazykové i dobrovolnické pobyty po celém světě.

3. Už Jsme Doma
Středa / 21:00 / Sokolský ostrov
Kapela Už Jsme Doma vznikla v Teplicích v roce 1985 z části legendární punkové skupiny FPB. Hudba Už Jsme Doma, to není jen punk, to je rafinovaně propracovaná hudba s velice chytrými texty. Co se týče stylu, je velmi obtížné ji zařadit. V USA a Kanadě odehráli více než 600 koncertů, díky nimž jsou tam dnes rozhodně nejznámější českou rockovou kapelou. Fanoušky mají prakticky po celém světě.

4. VEES - Den otevřených dveří v nahrávacím studiu ČRo
Čtvrtek / 9:00 / Český rozhlas ČB
Kapela VEES vás pustí do své kuchyně! Celý majálesový čtvrtek budou ve studiu Českého rozhlasu nahrávat materiál pro druhou, očekávanou desku. Máte jedinečnou možnost být u toho a zjistit, co všechno musí kapely při nahrávání vytrpět, aby jejich desky zněly tak skvěle.

5. Thom Artway
Pátek / 13:15 / Borovka stage
Dvaadvacetiletý folk-popový písničkář Tomáš Maček působící pod pseudonymem Thom Artway už toho má na kontě spoustu. Skladba Towards the Sun se objevila v soundtracku k filmu Křídla Vánoc, ale jeho jméno se do podvědomí posluchačů vrylo hlavně díky hitovce I Have No Inspiration z roku 2015. Přijďte si poslechnout jeho chytlavé refrény, zajímavou barvu hlasu a perfektní angličtinu.

6. Just Fot Being
Pátek / 16:00 / Majálesová kavárna
Just for Being je čtyřčlenná česká kapela, která vznikla v roce 2009. Tihle hudebníci se snaží o vlastní, melodické pojetí punk-rocku, který jim na tuzemské scéně chyběl. Ve svých textech se dotýkají i aktuálních témat, a bojují tak například proti rasismu či homofobii. Za sebou mají vydání EP Mistake in the rules, více jak 150 koncertů a 2 evropské tour.

7. ADI
Pátek / 19:00 / Borovka stage
Adi je izraelská producentka, zpěvačka a rapperka pocházející z Jeruzaléma. Svoji debutovou desku vydala v roce 2013 a od té doby se stihla umístit na příčkách několika prestižních světových žebříčků a spolupracovat se slavnými producenty. V roce 2014 uchvátila publikum v Glastonbury a loni v Praze vyprodala Archu v Rámci Telekom Electronic Beats. Na festival Budějovický Majáles se jí podařilo získat v rámci kooperace s festivalem Days of Jerusalem.

8. John Wolfhooker
Pátek / 20:30 / Borovka stage
Kluci z kapely John Wolfhooker na Majálesu už jednou hráli a svojí show nadchli všechny. Za krátkou dobu svého působení stihli nahrát jednu desku, druhou rozdělat, objet tour po Kanadě, absolvovat 14 koncertů s kapelou Rybičky 48 a třeba zahrát na několika předních českých festivalech. Teď to rozjedou na Sokoláku!

9. Elf Kid
Pátek / 21:30 / Majálesová kavárna
Teprve devatenáctiletý rapper z Londýna vnáší do svých tracků i živých show neuvěřitelnou energii, a možná právě proto jeho nezávisle vydaný Golden Boy boduje v britských žebříčcích. Loňský rok byl pro Elf Kida průlomový: vystoupil na festivalu v Glastonbury, předskakoval grimovému guru Skeptovi a v rámci turné se vydal do Osla, Milána, nebo třeba do Shanghaie. A vy máte teď jedinečnou možnost vidět ho naživo.

10. Purist
Pátek / 22:15 / Borovka stage
Purist je anglicky zpívající elektro-popová kapela původem z Bratislavy, která své první EP vydala v roce 2012. Jejich pilotní singl Renaissance si rychle získal pozornost médií a během pár týdnů byl k vidění např. na MTV a téměř okamžitě se octl na předních příčkách slovenských rádií.

 

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky festival, hudební skupina, koncert, České Budějovice, Thom Artway, studium, Český rozhlas, Kanada, Jeruzalém, Golden Boy, majáles, Glastonbury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TOP 10 Budějovického Majálesu 2016  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.