Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jižní Čechy olympijské v plném proudu. Tentokrát v Táboře

Přes 2,5 tisíce dětí i dospělých se alespoň na okamžik mohlo vžít do kůže olympioniků. Unikátní sportovní roadshow se představila už ve dvou městech Jihočeského kraje. Má za cíl přitáhnout ke sportu především děti a mladé lidi.

Rychlost, síla, rovnováha, orientace, koordinace těla… To vše potřebovali ve středu 1. června v Táboře návštěvníci roadshow, která patří mezi významné akce rozsáhlého projektu Jižní Čechy olympijské. Sportovní show je určena hlavně žákům základních a studentům středních škol, speciální trenažéry si ale nenechaly ujít ani stovky dospělých, včetně oficiálních představitelů kraje a sponzorů. Netradiční zahájení táborské zastávky si spolu s návštěvníky užili i sponzoři. Kromě olympijského víceboje s tradičními sporty je lákal třeba i orientační sprint, gigathlon, nebo golf. „Akce, které spojují sport a osvětu, jsou skvělé. I to je jeden z důvodů naší podpory,“ uvedl za společnost ČEZ Petr Šuleř z Jaderné elektrárny Temelín.

„Hodně mě baví baseball, tak jsem si to chtěla vyzkoušet.“

I přes účast dospělých ale sportovní atrakce ve finále ovládly děti. „Hodně mě baví baseball. Závodně hraji tenis, je to podobný sport, tak jsem si to chtěla vyzkoušet,“ říká dvanáctiletá Gabriela K. z táborské Základní školy Zborovská. Fanda ze ZŠ Mikuláše z Husi miluje sílové týmové sporty, proto ho nadchlo ragby. „Můžu všem ukázat svoji sílu a je to velká sranda, s kamarády si tady můžeme pěkně vyblbnout,“ uvedl patnáctiletý sportovec. „Vyzkoušel jsem si boxera. Paráda, můžu dát pořádnou ránu a nic při tom nerozbiju, hodně mě to baví. Ale určitě si zkusím i další sporty,“ dodává malá Barbora, která navštěvuje ZŠ Husova.

Hejtman Zimola: Když zvedneme děti od počítačů, mnohonásobě se nám to vrátí

Právě podpora aktivního trávení volného času je jedním z cílů projektu, za kterým stojí Jihočeský kraj. „Sport nejde vynucovat. Pokud se nám ale děti povede nadchnout a alespoň trochu zvednout od počítačů a mobilů, mnohonásobě se nám to vrátí. Možná v podobě nových olympioniků, nebo třeba v lepším zdravotním stavu mladé generace,“ vysvětlil záměry hejtman Jiří Zimola.

Hlavním organizátorem volně přístupné sportovní roadshow je Jihočeský kraj a Český olympijský výbor, na akci přispívají i firmy jako ČEZ, ZVVZ nebo Jihostroj. Další zastávky se uskuteční 17. června ve Strakonicích, 23. června v Hluboké nad Vltavou, 24. června v Českých Budějovicích a 29. až 30. července v Jindřichově Hradci. Nejen tyto sportovní akce zařazené do kalendáře Jižních Čech olympijských ale budou provázet celé léto a podzim letošního roku.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeský kraj, olympijské hry, sport, Tábor, ČEZ, Jiří Zimola, Jaderná elektrárna Temelín, Český olympijský výbor, Jihostroj, ZVVZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Čechy olympijské v plném proudu. Tentokrát v Táboře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.