Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčáci si zajdou na filmy v letním kině za padesát korun

Osvědčené filmové hity v létě mohli diváci sledovat v Letním kinu Háječek minulý rok zadarmo. V provozu tu totiž byla stará dobrá pětatřicetimilimetrová technologie, která však v dnešní době už nemá takový lesk. Na novější filmy si tu návštěvníci museli nechat zajít chuť. Na letošní sezonu však město pronajalo novější promítací technologii, která umožní sledovat současné trháky. Na oplátku si za vstup zaplatíme padesát korun.

Za 250 tisíc korun si na dva měsíce město pronajme technologii, která přehraje i digitální kopie filmů. Kvůli požadavkům filmových distributorů se z volného vstupného stane padesátikorunové, jak uvedl po poslední Radě města náměstek Jaromír Talíř. „Letos jsme zvolili pronájem, pro další rok budeme uvažovat, zda se nevyplatí technologii koupit. Zkoušíme, jak se to osvědčí,“ poznamenal Talíř. Na přetřes přišla i celková modernizace areálu letního kina, zatím na ni není dost finančních prostředků.

Modernizace nemine ani Kino Kotva. Radní již před časem jednali o nové obrazové technice s rozlišením 4K. Město v tomto případě žádá o grant, který vypisuje Státní fond na podporu kinematografie. Současná starší technologie, která v kině funguje, by se v budoucnu mohla přesunout do plánovaného sálu pro náročnější diváky. Nový prostor, kde se budou promítat nekomerční snímky, by mohl podle odhadů pojmout až padesát diváků.

Autoři

Štítky film, technologie, letní kino, Jaromír Talíř, Kino Kotva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci si zajdou na filmy v letním kině za padesát korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.