Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prachatická nemocnice získala z benefice 55 tisíc korun

Šestý ročník benefičního koncertu Kdo má rád…, který se v sobotu 11. června konal na Martinském mlýně v Hrádku u Pěčína na Novohradsku, přinesl Nemocnici Prachatice 55 tisíc korun. Ta za ně vybaví oddělení dětské a novorozenecké, konkrétně edukační pracoviště pro matky k výuce a praktickému nácviku resuscitace novorozenců a kojenců.

„Za finance pořídíme resuscitační model a další pomůcky. Zbylé prostředky napomohou koupi nových nočních stolků na oddělení a vybavení do dětského koutku,“ uvedl ředitel Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš.

Koncert se konal již pošesté a tradičně mu předcházel dětský den. Ten odstartoval v 11 hodin, kdy okolo mlýna a jeho přilehlého rybníka byly rozestavěny pohádkové bytosti v podobě čarodějnice Bludimíry, vodníka, čerta, hejkala, mlynáře, Karkulky a dalších bytostí, u kterých děti plnily různé úkoly. Mimo soutěžních disciplín se mohly děti vyřádit i na různých dětských atrakcích, například skákacím hradu, elektrickém býku apod. Na tento dětský den navazoval podvečerní benefiční koncert, jehož výtěžek opět připadl prachatické nemocnici, konkrétně dětskému a novorozeneckému oddělení. Na něm vystoupily mimo jiné zpěvačky Helena Vondráčková, Yvetta Simonová, Michaela Dolinová či slovenská pěvecká legenda Marcela Laiferová. Ze zpěváků diváky potěšili Josef Laufer, Milan Drobný, Martin France, Jiří Zonyga či Sámer Issa.

Akce se konala pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, jeho první náměstkyně Ivany Stráské, náměstka hejtmana Jaromíra Slívy, starosty města Trhové Sviny Pavla Randy a starosty města Prachatice Martina Malého, kteří také akci navštívili a osobně podpořili.  Celou akci, stejně jako předchozích pět ročníků, pořádala agentura Martina France s názvem Martin Production z Prahy.

 

Štítky Nemocnice Prachatice, Pěčín, Novohradsko, Martin France, Helena Vondráčková, Michaela Dolinová, Yvetta Simonová, Marcela Laiferová, Josef Laufer, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatická nemocnice získala z benefice 55 tisíc korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.