Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Scooter rozvášnil České Budějovice

Německá legendární kapela Scooter se minulou sobotu zastavila v rámci turné Can't Stop the Hardcore Tour 2016 na výstavišti a tvrdou electro jízdou si zcela získala fanoušky, kterých se sešlo na pět tisíc.

Scooter, fenomén devadesátých let, který se vyhoupl na světovou scénu díky hitům jako Hyper Hyper, Fire nebo Break It Up, navštívil naši metropoli, aby ukázal, že ještě má co nabídnout. Tento rok vyšlo album Ace a právě singlem Oi z tohoto alba odpálila kapela svou show.

Slovo odpálit je na místě, protože začátku vystoupení vévodila malá, ale působivá ohnivá show. Hned po ní nastoupila skupina s půvabnými tanečnicemi a odvaz mohl začít. Scooter hned zabrousil do starých hitů, aby o to více rozparádil nažhavené publikum. Když se ozvaly první tóny skladby How Much Is The Fish, hala téměř explodovala. Předák kapely Baxxter byl neúnavný a neustále hecoval tančící dav.

Koncert poté spadl do tvrdé formy hardcore dancu, kde chyběly výraznější songy a přehrávaly se různé variace jednoho z největšího hitů souboru - Maria (I Like It Loud). Ovšem v momentě, kdy vzal Baxxter do ruky elektrickou kytaru ve tvaru šípu, bylo všem jasné, co přijde. Frontman zařval do mikrofonu Fire a sáhnul do strun kytary, z níž začal tryskat oheň. Stejně tak se ocitlo v plamenech pódium a bod varu byl na nejvyšší úrovni. Následoval první hit kapely Hyper Hyper a došlo i na oficiální verzi songu již zmíněné Marii a Move Your Ass. Pak světla pohasla a byl konec. Alespoň, co se týkalo živého vystoupení Scootru.

Party pokračovala dál v područí DJ's z rádia Kiss Jižní Čechy, kteří pokračovali v techno stylu a připomněli fanouškům i hity, které kapela nezahrála. Jako například cover od Billyho Idola Rebel Yell a nebo pomalejší Break it Up.

Scooter za více než dvacet let své existence natočil osmnáct alb a řadí se tak mezi nejvýraznější kapelu německé scény ve svém stylu. Oslovil miliony fanoušků po celém světě, kteří dodnes vzpomínají na období jeho největší slávy a rádi si zajdou mezi mladší generaci na koncert, jak bylo vidět i v sobotu na výstavišti.

Autoři | Foto František Ciml

Štítky hudební skupina, České Budějovice, Scooter, kongresové centrum, Billy Idol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Scooter rozvášnil České Budějovice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.