Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ingrowing: Jsme moc rádi, že máme možnost se vrátit na pódia koncertem na domácí půdě!

Budějcká legenda Ingrowing se po dlouhé době ukáže před domácími fanoušky! A to ve velkém stylu, neboť vystoupí v Gerbeře po boku světoznámých Napalm Death. Grindová sebranka se tak vrací na podia po více než dvou letech. Ingrowin obráží podia více jak dvacet let, odehrála více jak 900 koncertů a na svých turné projela celou Evropu a podívala se za moře a nebo do exotických zemí. I na to přijde řeč s předákem kapely Vlakinem.

Tak konečně se fanoušci dočkají, co bylo příčinou vaší hibernace?

Ta hibernace rozhodně nebyla v plánu, všechno se to tak nějak nešťastně seběhlo. Když bych to měl shrnout ve zkratce, hlavními důvody byly personální změny a velká časová zaneprázdněnost některých členů kapely. Teď jsme zpátky a moc se těšíme na další činnost.

Kapelu tedy postihly problémy se sestavou, už se situace nějak ustálila? Souvisí s tím i tvůj odchod do Prahy?

Už jsem to naznačil v předchozí odpovědi. Nejdříve nás opustil dlouholetý člen, kytarista Eddie. To bylo na začátku roku 2014 a na konci téhož roku ho následoval bubeník Jurgen. Mezitím nás posílil kytarista Marho (DIE-VISION, ex-SATISFUCKTION), ale trvalo další rok, než jsme našli nového bicmena. Tedy, on si spíš našel nás, protože nás sám kontaktoval, že by to rád zkusil. Jedná se o Míru Šonku alias Internerva, známého z několika dalších kapel, ve kterých působil nebo stále působí (ISACAARUM, YTIVARG a hromady dalších). Po několika společných zkouškách bylo jasno, že už nikoho dalšího hledat nemusíme. Současná sestava tedy je: Internerv – bicí, Marho – kytara, Rob – kytara, Vlakin – basa, vokál. Všichni pevně doufáme, že žádné změny v kapele už nenastanou. Už toho fakt máme dost…
 Jinak co se týče mého odchodu do Prahy, ten sám o sobě kapele nijak neuškodil. Vždyť jsme od roku 2009 měli v sestavě Jurgena, který je taky z Prahy. Šlo spíš o to, že jsem si našel časově velmi náročnou práci, která mi znemožňovala pořádně se kapele věnovat. I to byl jeden z důvodů, proč kapela přestala fungovat tak, jak měla.

Vzpomeneš si, kdy jste naposledy vystoupili na domácí půdě?

To si vzpomínám velice dobře. Bylo to v polovině listopadu 2013 v klubu K2 na narozeninové party Zbyni a Kennyho z kapely BUT. Společně s námi vystoupili právě BUT, DEZINFEKCE a BETTER WAY. Budějcká akce jak má být! :-) Bylo to super, dorazilo kolem 200 lidí a všichni si to maximálně užili. Toto byl zároveň náš zatím poslední koncert v České republice. Poté jsme ještě odehráli 3 koncerty v zahraničí, poslední z nich v březnu 2014 ve švýcarské Ženevě. Jsme moc rádi, že máme možnost se vrátit na pódia koncertem opět na domácí půdě, navíc po boku legendy a naší velké inspirace, NAPALM DEATH.

V minulosti jste procestovali i Spojené státy a vystoupili na velkých festivalech, chystáte se v blízké budoucnosti na něco podobného?

Rádi bychom, i když pravděpodobně ne v blízké budoucnosti, spíš až příští rok. Nedávno jsme obdrželi nabídku zahrát na California Deathfestu v San Francisku, který se koná v říjnu. Bohužel jsme tuto nabídku museli odmítnout. Chceme se do USA vrátit s novým albem na kontě a fungl novým koncertním setem, což jsme vzhledem k říjnovému termínu považovali za nereálné. Přece jenom pauza byla opravdu dlouhá a máme před sebou ještě hromadu práce. Ale i s ohledem na nadstandardně dobré vztahy s promotéry tohoto festu a jejich oblibu naší muziky nepřestáváme věřit, že to v budoucnu vyjde. Zároveň bychom rádi podnikli i menší turné po západním pobřeží Spojených Států, moc nás to láká. Jinak se samozřejmě nebráníme žádným nabídkám na podobná dobrodružství, pevně věříme, že se se USA ještě párkrát podíváme.

Jak vzpomínáš na cestování po exotických zemích

Jen v tom nejlepším. V roce 2005 jsme na měsíc vycestovali do jihovýchodní Asie a zažili jsme pravděpodobně doposud největší dobrodružství našich bídných životů. Někdy to bylo dost náročné, fyzicky i psychicky, ale nakonec jsme to zvládli a skvěle jsme si celou tuhle anabázi užili. Byli jsme první undergroundovou kapelou z České republiky (možná úplně první českou kapelou celkově) a jednou z prvních evropských kapel vystupujících v tomto regionu a byl to fakt nářez. Koncerty byly naprosto šílené, takový ohlas jsme předtím nikdy nezažili! A samozřejmě i všechny věci kolem byly hodně jiné než v Evropě. Odehráli jsme 11 koncertů v Thajsku, Malajsii, Singapuru a Indonésii a ty zážitky, to už nám nikdo nikdy nevezme. V roce 2013 jsme odehráli kratší turné po Mexiku (6 koncertů). To bylo taky moc fajn, ale neužili jsme si to tolik jako tu Asii, hlavně díky časovému presu a velkým vzdálenostem mezi jednotlivými městy, kde jsme hráli a s tím spojenými dlouhými přesuny. Jinak samozřejmě taky skvělá zkušenost, Mexiko je super!!!

Můžeme očekávat nové CD, přeci jen to poslední plnohodnotné vyšlo před deseti lety. Poslední zvukový záznam vyšel v roce 2012 v podobě mini CD Heads Or Tails. Tehdy jste s novou tvorbou chtěli oslovit větší zahraniční vydavatele, bylo některé jednání úspěšné?

Nové album je fázi dokončování, pak už zbývá „jen“ nahrát a vydat. Máme v plánu to stihnout vše ještě letos, proto jsme také odmítli nabídky na další koncerty, které se okamžitě nahrnuly po zveřejnění zprávy o našem návratu. Pokud jde o vydavatele, máš pravdu, po vydání „Heads Or Tails“ jsme kontaktovali cca 15 významných, většinou undergroundových, ale i větších vydavatelství po celém světě. Jaké však bylo naše rozčarování, když jsme neobdrželi ani jednu odpověď. Prostě nás totálně vyfuckovali, nenapsali ani polibte si pr…  To bylo pro nás opravdu velké zklamání, fakt si nemyslíme, že bychom byli takoví nýmandi, abychom nestáli ani za odpověď, byť třeba zápornou. Po této zkušenosti jsem já osobně v tomto směru nad nějakým snažením zlomil hůl. Fakt v tomhle věku a po těch letech na scéně nemám zapotřebí se někoho o něco doprošovat. Ještě před vydáním alba se ale chystáme natočit 2 skladbové promo, které asi zkusíme poslat na americkou firmu Relapse records. Bavili jsme se s nimi v roce 2013 na Maryland Deathfestu v Baltimore a projevili zájem si nový materiál aspoň poslechnout s tím, že spolupráce není vyloučena. Tak uvidíme… Rozhodně ale zůstáváme na zemi, já osobně si stejně myslím, že album vyjde na Bizarre Leprous prod., stejně jako obě poslední EPčka.

Co považuješ za největší dosavadní úspěch kapely?

Za největší úspěch považuju, že jsme se vůbec takovou dobu udrželi v podvědomí fans a na scéně celkově. Že jsme si vytvořili a udrželi vlastní ksicht, i přes změny v sestavě. Že máme spoustu oddaných fanoušků po celém světě, kteří na nás nezapomněli ani v dobách, kdy kapela prožívala klinickou smrt. Že máme na kontě nahrávky, na které můžeme být právem pyšní. Všechny ty věci kolem, to už je jen třešnička na dortu a ocenění naší práce. Doufám, že to nevyznělo moc namyšleně.

Bude do budoucna vůbec možné udržet Ingrowing v plném chodu? Přeci jen polovinu kapelu tvoří Pražáci, Rob jezdí pro kapely jako jsou Slayer nebo Korn, což je časové náročné, už také nejste nejmladší, máte rodiny a spoustu starostí, kterým se musí dát přednost před kapelou.

To všechno ukáže budoucnost. Ale věříme v lepší časy. Ze členů kapely v Praze žiji už pouze já, navíc časem chystám s rodinou návrat domů do ČB, takže budeme zase bude moci fungovat jako opravdová kapela, včetně pravidelného zkoušení. Asi už to do budoucna nebude tak akční jako to bývávalo, nebudeme hrát tolik koncertů, protože nebude tolik času. Hlavně ale chceme, aby nás kapela pořád bavila a uspokojovala, chceme dál tvořit novou muziku a dělat radost sobě i našim fanouškům.

Autoři

Štítky hudební skupina, koncert, půda, turné, Evropa, USA, Praha, styl, Mexiko, Česko, Slayer, Relapse Records

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ingrowing: Jsme moc rádi, že máme možnost se vrátit na pódia koncertem na domácí půdě!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.